Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стихія паралізувала Бердянськ

Стихія Регіон: Запорізька область 11380 переглядів

Опубліковано - 12.11.2007 19:25 | Всі новини | Версія для друку

Стихія паралізувала Бердянськ
Стихія паралізувала Бердянськ
11 листопада в Азовському морі розігрався сильний шторм. Швидкість південного вітру досягала 34 м/с, висота хвилі 2,5 метрів, рівень моря піднявся на 1 метр.

В результаті шторму в районі Бердянська на берег викинуло 2 сейнери, затонуло 1 допоміжне судно і 2 яхти. Серйозно постраждали прибережні райони Бердянська. Більшість вулиць нижньої частини міста виявилися затопленими. У мікрорайонах Слобідка і Піски виявилися підтопленими понад 600 приватних будинків, 2 будинки зруйновано. До розгорнених в загальноосвітніх школах №6 і №16 евакопунктів звернулося за допомогою понад 300 жителів що постраждали від стихії.

З району підтоплення було евакуйовано понад 100 осіб, зокрема 4 дитини і 8 літніх жителів, які не в стані самостійно пересуватися. До міськлікарні було доправлено 5 осіб, що постраждали від стихії: 3 з травмами, 2 - через переохолодження. Постраждали крівлі і вікна у понад 160 багатоквартирних будинків.

По місту повалено сотні дерев, десятки рекламних щитів, відбулися численні розриви ліній електропередач. У районі Мелітополя вийшла з ладу ЛЕП, що живить Бердянськ, внаслідок чого місто на 7 годин опинилося без електропостачання.

Увечері 11 листопада Бердянськ отримував електроенергію через резервну ЛЕП з Донецької області. Але через численні аварії в самому місті на ранок 12 листопада без електрики залишалися два мікрорайони. До Бердянська для ліквідації наслідків шторму прибуло близько 200 співробітників і 30 машин МНС з Маріуполя і Запоріжжя. З 12-00 12 листопада в Бердянську знов очікувалося посилення південного вітру і збереження надзвичайної ситуації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.