Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Асканія-Нова вийшла у півфінал конкурсу “Сім нових чудес природи”

Довкілля 8561 перегляд

Опубліковано - 13.07.2009 10:56 | Всі новини | Версія для друку

Бізон із своїм дитинчам в заповіднику
Бізон із своїм дитинчам в заповіднику
Біосферний заповідник Асканія-Нова, який представляє Україну на всесвітньому конкурсі “Сім нових чудес природи”, вийшов у півфінал конкурсу.

Другий етап конкурсу тривав з 1 січня по 8 липня 2009 року. Понад 250 номінантів було розподілено на 7 груп.

Асканія-Нова змагалася у другій за чисельністю (57 учасників) групі Е - “Національні парки, природні заповідники, ліси”. У підсумку вона стала одним із 11 переможців, що набрали в групі найбільше голосів інтернет-аудиторії. Таким чином, інтернет-голосуванням названо 77 номінантів, які вийшли у наступний етап конкурсу.

Цей етап завершиться 21 липня поточного року — у цей день експертна комісія, яку очолює колишній Генеральний директор ЮНЕСКО Федеріко Майор, назве 28 фіналістів конкурсу.

Після цього на сайті акції розпочнеться голосування, за підсумками якого в 2010 році назвуть “Сім нових чудес природи у світі”. За оцінками Оргкомiтету, в голосуванні можуть взяти участь до 100 мільйонів осіб. Організатором конкурсу виступає швейцарська неприбуткова організація “Корпорація нового відкритого світу”.

У ході конкурсу заповідник протягом тривалого часу поступово, але впевнено піднімався в рейтинговому голосуванні — з 46-ої на 43-тю позицію, з 43-ої на 41-ту, потім на 39-ту. А вже в червні Асканія за один тиждень здійснила стрімкий прорив до лідерів — з 39-го місця на 14-те. Кілька тижнів заповідник тримався на цій позиції, але в останні дні йому вдалося обійти кілька учасників і потрапити в число переможців у своїй групі.

Повідомляючи на брифінгу у Верховній Раді про успішну участь України в акції, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко висловив подяку оргкомітету акції “Покажемо світу природні чудеса України”, що організувала підтримку Асканії, і всім громадянам, що віддали свій голос за українського номінанта. За оцінками Оргкомітету в інтернет — та телефонному голосуванні взяли участь понад 100 тисяч українців.

"Про заповідник Асканія-Нова сьогодні дізналися мільйони громадян у різних країнах світу. Участь у конкурсі продемонструвала той факт, що українське суспільство активно реагує на позитивні проекти. Спільними зусиллями ми реалізували проект, який сприяв істотному покращенню іміджу України у світі", — сказав Томенко.

Нагадаємо, у квітні Томенко презентував акцію під назвою “Покажемо світу природні чудеса України. Підтримаємо Асканію-Нову у всесвітньому конкурсі “7 нових чудес природи”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.