Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна відзначає 15-ту річницю незалежності від Радянського Союзу

Подія дня Регіон: м.Київ 8652 перегляди

Опубліковано - 24.08.2006 19:02 | Всі новини | Версія для друку

Президент України на Софійській площі в Києві. Фото BBCUkrainian.com
Президент України на Софійській площі в Києві. Фото BBCUkrainian.com
Святкування Дня Незалежності в Києві розпочалося молитвою за Україну в Софії Київській за участю вищого керівництва держави і представників релігійних організацій України.

Разом з Віктором Ющенком і Віктором Януковичем на церемонії були присутні Олександр Мороз та Леонід Кучма.

Під час промови Президента України Голова Верховної Ради України Олександр Мороз сидів поруч з Патріархом УПЦКП Філаретом, а колишній Президент України Леонід Кучма сидів поруч зі священниками в чорному вбранні – схоже, що це були вищі чини православної церкви Московського патріархату, яких прислав замість себе Митрополит Володимир.

Президент Ющенко виступив перед зібранням і відзначив, що Україна стала вільною та демократичною. Він згадав головні досягнення українського народу за 15 років незалежності, серед яких зокрема виділив теперішнє економічне зростання і здійснення курсу на європейську інтеграцію.

Віктор Ющенко зауваживив, що альтернативи державній мові в Україні не буде, і висловив сподівання, що голодомор 32-33 років в України буде визнано актом геноциду. Він сказав, що очікує від Верховної Ради найближчим часом законодавчого визнання Голодомору актом геноциду проти української нації. А перед Урядом стоїть завдання забезпечити зведення у Києві Меморіалу жертвам Голодомору до 75-х роковин цієї трагедії.

Глава держави також заявив, що з початком роботи чергової сесії Верховної Ради він подасть пакет законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією, який «доведе цю справу до необхідного результату». «Вірю, що парламент підніметься над партійними інтересами і підтримає ці документи», – сказав В. Ющенко.

Наступним завданням для України, за словами Президента, є матеріалізація гасла єдності країни, на яку чекає суспільство. «Маємо жити за одним культурним часом, маємо чути і бачити одне одного, маємо відчувати захищеність кожного сантиметра української землі».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.