Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Активні жінки частіше закохуються

Він і Вона 11314 переглядів

Опубліковано - 2.10.2009 03:55 | Всі новини | Версія для друку

Сальвадор Далі “Жінка біля вікна”
Сальвадор Далі “Жінка біля вікна”
Чоловіки і жінки, під час вибору романтичного партнера, ведуть себе однаково. І успішніше його знаходять, якщо роблять це активно.

Останнє дослідження психологів Північно-Західного університету (Northwestern University) США в сфері біомеханізма флірту розкриває безпрецедентні можливості вивчення романтичної привабливості.

У даному сценарії з вивчення флірту жінки, замість того щоб сидіти і чекати, як вони це зазвичай роблять в житті, повинні були переходити від чоловіка до чоловіка, причому витрачати на кожного цілі чотири хвилини. У житті ж традиційно циркулюють чоловіки як більш активні особи.

В експерименті взяли участь 350 студентів. Спочатку жінки сиділи, а чоловіки ходили, змінюючи один одного. Потім ролі помінялися місцями. Після кожного чотирихвилинного контакту учасники відзначали силу свого романтичного почуття - наскільки впевнено вони себе почували. Далі студенти на спеціальному сайті відзначили, хочеться їм зустрітися з кожним партнером ще раз чи ні.

Коли чоловіки змінювали один одного обираючи партнерку, результати підтвердили старе твердження, що чоловіки не надто розбірливі в зв'язках. Але коли цю роль дали жінкам, результат виявився таким самим. Тобто статеві розходження в поведінкових реакціях при пошуку партнера зникли.

«Власне факт потенційного партнера, що наближається фізично, явно посилював до нього інтерес», - сказав Єлі Фінкель (Eli Finkel), професор психології в Коледжі мистецтв і наук Вейнберга (Weinberg College of Arts and Sciences). Незалежно від статі, ті, хто рухався, відчували до потенційного партнера більш сильний інтерес у порівнянні з тими, хто сидів і чекав. Більше того, на тих, хто демонстрував активну позицію, більше звертали уваги.

«Враховуючи, що така поведінка традиційно вважалося чоловічою, нові дані інтригують», - говорить Фінкель. Це відкриття, звичайно, суперечить відомим еволюційним поясненням механізму вибору партнера. Коли жінкам була надана традиційно чоловіча роль вибору потенційних романтичних партнерів, вони виявилися не такими прискіпливими, як вважалося раніше. До цього психологи вважали, що жінки, перебуваючи під більш сильним, ніж чоловіки, впливом обставин виношування і народження дітей, набагато розбірливіші, коли справа доходить до любовних захоплень.

«Дослідження такого роду показують, що фізична діяльність і психологічні процеси людини взаємодіють способами, які знаходяться за межами нашої свідомості, - сказав Фінкель. - Виходить, що саме наближення людини до об'єкта потенційного любовного захоплення може підвищити сексуальну привабливість активної сторони».

Наше суспільство структуроване за статевою приналежністю, і ця структура часом може бути навіть непомітною, але вплив її завжди значний. І жінки повинні віддати належне новій інформації, тому що вона допоможе багатьом з них нарешті вирішити проблему самотності, коріння якого приховується в удаваній скромності і пасивності.

Дані дослідження опубліковані у журналі Psychological Science.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.