Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві демонтували пам’ятник одному із організаторів Голодомору

Народний Вісник Регіон: м.Київ 9685 переглядів

Опубліковано - 26.11.2009 00:55 | Всі новини | Версія для друку

Так виглядав пам’ятник Петровському в Києві
Так виглядав пам’ятник Петровському в Києві
У Києві було демонтовано пам’ятник радянському діячу Григорію Петровському, встановлений на вулиці Грушевського, 1 в Печерському районі міста.

Про це повідомили в Центрі досліджень визвольного руху. За інформацією Центру, саме Петровський був одним із організаторів Голодомору 1932-33 років в Україні.

В 30-ті роки минулого століття Петровський був головою Всеукраїнського центрального виконавчого комітету, головою Всеукраїнського революційного комітету. З боку України підписав Договір про створення СРСР і був одним зі співголів ЦВК СРСР. Також був головою Всеукраїнського ЦК незаможних селян, обіймав важливі посади в Комінтерні.

"Проведена під керівництвом Петровського примусова колективізація села й вилучення хліба призвели до Голодомору 1932-1933 років. Штучно створений геноцид українського народу забрав життя в десятка мільйонів людей", - нагадали у ЦДВР.

Нагадаємо, у листопаді минулого року київська влада вже демонтувала пам'ятник іншому радянському діячу - Станіславу Косіору, причетному до організації Голодомору та репресій в Україні.

Раніше КМДА ініціювала знесення 27 радянських пам'ятників у столиці, серед яких 17 пам'ятників Володимиру Леніну, 2 - Надії Крупській, 2 - Феліксу Дзержинському, по 1 - Станіславу Косіору, Григорію Петровському та Михайлу Калініну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.