Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії, тим часом, - етнічні зачистки

Світ навколо нас 13814 переглядів

Опубліковано - 5.10.2006 21:56 | Всі новини | Версія для друку

У Росії, тим часом, - етнічні зачистки
У Росії, тим часом, - етнічні зачистки
Путін запроваджує етнічну чистку національного масштабу, а грузинська опозиція бореться з уявним терором Саакашвілі.

Президент Росії Володимир Путін зажадав від керівників регіонів “вжити додаткових заходів із вдосконалення торгівлі на ринках з метою захисту корінного населення Росії”. Президент вимагає “відрегулювати присутність там іноземних працівників і посилити відповідальність адміністрацій за порушення міграційних правил”.

Російські суди за останній тиждень ухвалили рішення щодо депортації 480 громадян Грузії. Про це повідомив заступник директора Федеральної міграційної служби Росії Михайло Тюркін. Міграційна служба не пов'язує масову депортацію із загостренням російсько-грузинських відносин.

Тим часом грузинська опозиція стверджує, що в республіці практикується політичний терор і закликає Захід допомогти у боротьбі з режимом Саакашвілі. Сьогодні у Москві грузинське політичне об'єднання “Імеді” організувало прес-конференцію, на якій повідомило, що в Грузії діють “ескадрони смерті”, які виконують лише накази президента. А російські політологи передрікають Грузії до кінця року військовий переворот.

Тим часом грузини сьогодні віддавали свої голоси на виборах до органів місцевого самоврядування. Вранці з родиною прийшов голосувати президент Михаїл Саакашвілі.

Михаїл Саакашвілі, президент Грузії:
“Нинішні вибори - це своєрідний референдум щодо підтримки народом позиції грузинської влади у протистоянні з Росією. Зараз, як ніколи, ми маємо бути впевнені у собі, у своєму майбутньому, у своїй силі. Грузинський народ має це довести на виборах”.

Від “Аратти”: Цікава країна - Росія. Про права людини, демократичні цінності тощо, говорити не будемо з-за відсутності предмету. Краще уявімо собі, що буде, якщо Путін посварится із Китаєм, наприклад. Дуже цікаво: хто кого депортуватиме із Далекого Сходу і Сибіру, росіяни китайців, чи навпаки?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.