Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


БЮТ і НУ знову об'єдналися. Вчергове

Подія дня 10517 переглядів

Опубліковано - 24.02.2007 20:15 | Всі новини | Версія для друку

БЮТ і НУ знову об'єдналися. Вчергове
БЮТ і НУ знову об'єдналися. Вчергове
Лідери БЮТ та НУ Тимошенко та Балога підписали Угоду про об'єднану опозицію. Це - не перше об'єднання зусиль. Раніше - всі домовленості швидко руйнувалися інтригами та амбіціями окремих політиканів.

Цей документ ґрунтується на Угоді про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України V скликання, що була підписана між Блоком Юлії Тимошенко, Блоком «Наша Україна» та Соціалістичною партією України 22 червня 2006 року, повідомляють прес-служби БЮТ та НУ.

Угода є базовим стратегічним документом, що визначає принципи діяльності та програму учасників Угоди як в умовах опозиції, так і у випадку сформування парламентської більшості та коаліційного Уряду.

Керівним органом Об’єднаної Опозиції стала Координаційна Рада, до якої увійдуть по шість представників від кожного учасника Об’єднаної Опозиції.

Угода складається з Преамбули та трьох частин.

У Преамбулі дана оцінка сьогоднішній політичної ситуації в країні та визначено мету і завдання Об’єднаної Опозиції.

Учасники Угоди беруть на себе зобов’язання об’єднати патріотичні демократичні сили країни як в стінах парламенту, так і за його межами в єдиний Всеукраїнський демократичний опозиційний рух. Об’єднана Опозиція ставить своєю метою втілювати альтернативні проекти політичного, соціально-економічного та культурного розвитку України; викривати помилки влади, критикувати її антинародні рішення, зупиняти реалізацію асоціальних і неконституційних проектів діючого Уряду і т. зв. «антикризової коаліції».

Об’єднана Опозиція домагатиметься проведення дострокових парламентських виборів та виборів депутатів місцевих рад, а також виступає за імперативний мандат для депутатів місцевих рад, скасування змін до Конституції України від 8 грудня 2004 року та ухвалення нової редакції Основного Закону.

Програма Коаліції – є спільною програмою дій на випадок сформування парламентської більшості та коаліційного Уряду. Програма складається з двох розділів: «Засади внутрішньої та зовнішньої політики України» (де визначено мету та пріоритетні завдання Коаліції демократичних сил); «Програма діяльності Коаліції (Програм діяльності Уряду на період повноважень Верховної Ради України, в якій діє парламентська більшість, сформована учасниками, що підписали цю Угоду)», тобто конкретні шляхи і механізми реалізації соціально-економічних і політичних реформ, культурних і міжнародних ініціатив держави.
Основні ініціативи Програми Коаліції:

- курс на примирення та єднання української нації;

- розвиток національного культурного простору;

- нова соціальна політика, реформування системи соціальних стандартів та пільг;

- прийняття нової редакції Конституції України;

- реформа публічної адміністрації;

- реформування судово-правової системи;

- антикорупційна програма;

- лібералізація економічної політики;

- створення сприятливого середовища для розвитку приватної ініціативи;

- механізми досягнення високого рівня енергетичної безпеки;

- запровадження ринку землі;

- досягнення повноправного членства в ЄС та НАТО.

У Регламенті Об’єднаної Опозиції викладені механізми діяльності Об’єднаної Опозиції в парламенті. Окремий розділ визначає принципи розподілу сфер відповідальності між учасниками Угоди, а саме: на паритетних засадах (50:50); почерговий вибір (право першого вибору належить суб’єкту Угоди, який отримав більшу кількість голосів на виборах до парламенту).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.