Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Партія регіонів чисто конкретно змусить ЗМІ відповідати за трансляцію базару “безвідповідальних політиків”

Назад в СРСР 7142 перегляди

Опубліковано - 3.05.2010 21:24 | Всі новини | Версія для друку

Команда гопників наведе в Україні лад зі свободою слова
Команда гопників наведе в Україні лад зі свободою слова
Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що українські ЗМІ повинні нести відповідальність за трансляцію “безвідповідальних заяв безвідповідальних політиків”.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Свобода слова - це, насамперед, право висловлювати вільно свої думки, у той же час не порушуючи чужі права, тому що наше право завжди закінчується там, де починається право іншої людини", - сказала вона.

"І другий немаловажний момент - це відповідальність. У даному випадку щодо свободи слова мається на увазі відповідальність за те слово, що ти вимовляєш. І якщо воно брехливе, ти маєш нести за це відповідальність", - заявила Бондаренко.

На думку депутата, ця норма в Україні не розвинута.
"Ми бачимо безвідповідальні заяви політиків, потім - безвідповідальне транслювання цих заяв через безвідповідальні засоби масової інформації", - заявила вона.

"І ми потім бачимо, яким чином ця безвідповідальність іржею в'їдається в мозки наших громадян і осідає там абсолютно перекрученими суспільними установками або якимись сформованими не тобою і не справжнім станом речей переконаннями і стереотипами", - зазначила депутат.

Ще одною тенденцією вона назвала "зайву політизацію і суб'єктивізацію журналістики".

"На жаль, велика частина журналістів у нас страждає політичною заангажованістю, прихильністю до тієї або іншої політичної системи поглядів і демонстрацією через свою роботу цих політичних поглядів. Тобто зараз у нас - журналістика ідей, журналістика точок зору і думок, а не журналістика фактів", - вважає Бондаренко.

"А це суттєва підміна понять, у тому числі і по свободі слова. На жаль, нашому глядачеві, читачеві, слухачеві більше дають якісь висновки, якусь готову інтелектуальну жуйку, перероблену кимсь, не залишаючи заділу для власних міркувань, щоб громадянин міг одержати тільки фактаж і робити висновки самостійно", - відзначила депутат.

При цьому Бондаренко відзначила, що нова влада переборе проблеми "в інформаційних відносинах".
Згадайте Дж. Оруелла!
Згадайте Дж. Оруелла!
Від “Аратти”. Говорячи зрозумілою для регіоналів мовою, лохам потрібно їздити по вухам виключно так, як накаже пахан. І якщо хтось бакланитеме по-розумному, - того бітою по голові. Як Александрова. Чи Гонгадзе.

А до чого призводить подібний підхід до ЗМІ, - читайте, шановні, геніального Джорджа Оруелла - він в своєму романі-антиутопії "1984" описав діяльність подібних смотрящих за ЗМІ. Там працювало ціло відомство - Мініправ ("міністерство правди"), яке і формулювало "єдину вірну" і "відповідальну" думку.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.