Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада боїться власного народу - міліція вже не з народом

Захист держави 6343 перегляди

Опубліковано - 11.05.2010 09:47 | Всі новини | Версія для друку

До Києва стягують “Беркут” з усіх сусідніх областей
До Києва стягують “Беркут” з усіх сусідніх областей
У зв`язку з проведенням акції опозиції у вівторок до Києва стягають сили спецпідрозділу “Беркут” із прилеглих областей. А підрозділи ДАІ блокують приїзд патріотів з областей.

Про це "Українській правді" повідомив екс-голова МВС Юрій Луценко.

"До Києва ввели "Беркут" із Київської, Вінницької, Житомирської, Чернігівської, Черкаської областей", - сказав він.

Також, за словами Луценка, акції протесту буде контролювати київське територіальне командування внутрішніх військ МВС.

"Загалом, це - до 2000 бійців, включаючи резерв", - сказав він.

"Думаю, що така неадекватна кількість може означати підготовку провокацій із зіткненнями, - як 9 березня 2001 року (акція "Україна без Кучми")", - додав Луценко.

ДАІ блокує шляхи до Києва

Прихильники Блоку Юлії Тимошенко та ВО "Свобода" з Кременчука та Львівської області, які збиралися приїхати на мітинг опозиції в Києві у вівторок, 11 травня, не можуть виїхати до столиці через скасування автобусних рейсів і перевірок ДАІ на приміських трасах.

Як повідомили інформагентству УНІАН у диспетчерських службах таксі Кременчука, всі рейси маршруток з Кременчука до Києва було скасовано з 14:00 10 травня. "Остання маршрутка сьогодні виїхала до 14:00, а завтра виїде не раніше 10:00. Юлія Володимирівна проводить завтра в Києві мітинг, і нам ДАІ і транспортна інспекція заборонили їздити", - повідомила диспетчер.

У довідковій залізничного вокзалу міста повідомили, що нічний потяг Кременчук-Київ не відмінено, однак, місць на нього немає. На автовокзалі ж повідомили, що пасажирів з Кременчука до Києва довезти практично нічим, так як Автолюкс і Гюнсел, що проїжджають через місто з Донецька, Запоріжжя, Дніпропетровська та інших південних міст, їдуть вже заповненими.

Водночас, у Львівській області, за словами керівника прес-служби місцевої організації ВО Батьківщина Тараса Кухара, працівники ДАІ блокують виїзд автобусів з прихильниками БЮТ, які прямують до Києва для участі в завтрашній акції протесту під стінами Верховної Ради.

Депутат Львівської обласної ради, голова ЛОО ВО "Свобода" Ірина Сех також підтвердила факти блокування транспорту підрозділами ДАІ.

За її словами, після участі представників львівської організації ВО "Свобода" в акції 27 квітня біля Верховної Ради у перевізників, з якими були укладені угоди, "почалися проблеми".

Як заявила Сех, перевізника з Кам'янка-Бузького АТП Львівщини, який надавав транспорт для "свободівців", було звільнено, "транспортна прокуратура "зайнялася" іншими перевізниками, працівники ДАІ також проводять "профілактичні розмови" з перевізниками області".

"Не дивлячись на перешкоди, які нам створюються, сьогодні виїзд зі Львова представників обласної організації буде обов‘язково, і представники львівської "Свободи" візьмуть участь в акції протесту 11 травня біля стін парламенту", - наголосила Сех.

За її словами, під стінами парламенту "свободівці" вимагатимуть денонсації "харківських угод", відставки уряду Миколи Азарова.

Тернопільська обласна організація ВО "Батьківщина" також заявляє, що ДАІ здійснює тиск на перевізників, аби ті не доставляли людей з області до Києва 11 травня.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на заяву облорганізації "Батьківщини".

"Після участі чисельної делегації з Тернопільської області в акції під стінами Верховної Ради 27 квітня керівництвом ДАІ за вказівкою начальника Управління МВС у Тернопільській області проведено "профілактичні бесіди" із перевізниками, під час яких їм "рекомендовано" не здійснювати перевезення учасників політичних акцій, що в майбутньому будуть проводитись в столиці, а особливо - 11 травня", - сказано в заяві.

Представники "Батьківщини" наголошують, що "такі дії керівництва ДАІ та начальника Управління МВС у Тернопільській області є порушенням права громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, що визначено статтею 39 Конституції України".

"Органи МВС поступово перетворюються на виконавців програми (президента Віктора) Януковича щодо знищення демократичних цінностей в Україні та гноблення українського народу задля продовження здачі державних інтересів Росії", - заявляють представники "Батьківщини".

Вони також додають, що позицію партії щодо недопустимості утисків прав громадян з боку керівництва обласної міліції та ДАІ буде заявлено у вівторок, 11 травня, під час пікетування обласного управління міліції.

Раніше представники опозиційних сил заявляли, що у регіонах керівництво ДАІ проводить "профілактичні бесіди" із перевізниками, під час яких "рекомендує" не здійснювати перевезення учасників політичних акцій, що в майбутньому будуть проводитись в столиці, а особливо - у вівторок, 11 травня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.