Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Народний депутат заявляє про політичні репресії в Україні

Пістолетне право 5875 переглядів

Опубліковано - 12.05.2010 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Народний депутат заявляє про політичні репресії в Україні
Народний депутат заявляє про політичні репресії в Україні
Народний депутат Віктор Швець сьогодні виступив з заявою про початок політичних репресій в Україні.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява народного депутата України,
Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Швеця Віктора Дмитровича для засобів масової інформації


Сьогодні, 12 травня 2010 року, Тимошенко Юлія Володимирівна була викликана до Генеральної прокуратури України для вручення постанови про порушення кримінальної справи по кримінальній справі №49-1293.

В цей же день, старший слідчий в особливо важливих
справах вручив Тимошенко Ю.В. дві постанови про порушення кримінальних справ:

- постанова від 19 травня 2004 року - за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 15 і ч.1 ст. 369 КК України – замах на давання хабара;

- постанова від 8 червня 2004 року - за ознаками злочину, передбаченого ч. 8 ст. 27, ч.2 ст. 15 і ч.2 ст. 369 КК України - організація замаху на давання хабара, вчинене повторно. Цією ж постановою ця справа була об'єднана з кримінальною справою №49-1293.

Разом з тим, необхідно зазначити, що вказана кримінальна справа була в провадженні Генеральної прокуратури України з 19 травня 2003 року до 21 січня 2005 року.

Саме 21 січня 2005 року Генеральною прокуратурою України була винесена постанова про закриття кримінальної справи відносно Тимошенко Юлії Володимирівни за ч.2 ст.15 і ч.1 ст.369 КК України та ч.8 ст.27, ч.2 ст.15 і ч.2 ст.369 КК України - за відсутністю в її діях складу злочину.

Важливо зазначити, що на момент закриття цієї кримінальної справи Тимошенко Ю.В. не обіймала посаду Прем'єр-міністра України та не перебувала на будь-якій іншій керівній посаді в державі.

Таким чином, старшим слідчим з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України О.Пушкар 12 травня 2010 року були вручені Тимошенко Юлії Володимирівні дві постанови про порушення кримінальних справ від 19 травня 2004 року та від 8 червня 2004 року по кримінальній справі №49-1293, які в установленому Кримінально-процесуальним кодексом України порядку були закриті 21 січня 2005 року старшим прокурором Управління нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генеральної прокуратури України, старшим радником юстиції В.Д.Безуглим.

З таким рішенням старшого прокурора Безуглого В.Д. Генеральний прокурор України погодився.

За таких обставин, старший слідчий Генеральної прокуратури України О.Пушкар не мав законних підстав вручати Тимошенко Юлії Володимирівні копії постанов про порушення кримінальних справ від 19 травня 2004 року та від 8 червня 2004 року, оскільки ці справи у встановленому законом порядку були закриті, що виключає подальше провадження по цих справах.

Такі незаконні дії Генеральної прокуратури України свідчать про початок в Україні політичних репресій і що Генеральна прокуратура України використовується владою, як інструмент політичної розправи з опозицією і, зокрема, з керівником об'єднаної опозиції - Юлією Тимошенко.

Вважаю, що є не припустимим використання правоохоронних органів та органів прокуратури в з'ясуванні стосунків між політичними силами в Україні, тим більше, як інструмент політичної розправи з політичним опонентами чинної влади.

Політизація правоохоронної системи держави може призвести до істотного порушення прав і свобод громадян, які гарантовані Конституцією України.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.