Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада Європи вважає Україну корумпованою країною

Світ навколо нас 8056 переглядів

Опубліковано - 25.09.2006 14:50 | Всі новини | Версія для друку

Рада Європи вважає Україну корумпованою країною
Рада Європи вважає Україну корумпованою країною
Щоб завоювати довіру народу, уряд повинен показати, що, коли мова йде про боротьбу з корупцією, недоторканних в Україні немає.

Переконаність у цьому висловив глава групи країн Ради Європи проти корупції Драго Кос на прес-конференції, присвяченій початку реалізації спільного антикорупційного проекту України і Ради Європи.

Також Кос відзначив, що перед кожним урядом, коли мова йде про боротьбу з корупцією, стоїть важке завдання, оскільки іноді виникають ситуації, що вимагають притягнення до відповідальності членів цього уряду. “Тоді люди думають не про боротьбу з корупцією, а про те, що цей уряд також є корумпованим”, - відзначив він. Інакше в суспільстві може створитися враження, що боротьби з корупцією немає.

Уряд, за словами Коса, повинен балансувати між цими двома позиціями. “Зараз в Україні той уряд, який вирішив, що він робитиме ці кроки вперед і боротиметься з корупцією”, - висловив упевненість він.

Також Кос нагадав, що очолювана ним організація проводить рейтинг корумпованих країн за так званим індексом сприйняття, який відображає не реальні показники, а сприйняття населенням ситуації з корупцією в країні. Згідно з цим індикатором, і населення, й інвестори в Україні вважають цю країну однією з найбільш корумпованих у світі.

Нагадаємо, раніше Міністр юстиції Роман Зварич заявив, що без рішучих кроків з подолання корупції в Україні її шанси інтегруватися в європейські структури будуть дорівнювати нулю. Тому він готовий проявити “політичну волю”, щоб забезпечити бюджетні асигнування для реалізації спільного проекту України і Ради Європи з боротьби з корупцією.

Від Аратии: нам також вельми цікаво було б побачити, як нинішні урядовці, від слів про боротьбу із корупцією, перейдуть до справи. Цікаво, а із кого почнуть? Інтуіція підказує, що почнуть або із “низового рівня”, а ще краще - із опозиції. Не із себе ж починати. Хто ж, і з звідки, тоді, буде наївним єропаламентарям доповідати? Бо ж якщо громадянин під слідством - його за межі держави не випускають.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.