Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецький суд почав позбавляти звання “Герой України” солдата, який встановив прапор над Рейхстагом

Правосуддя Регіон: Донецька область 10365 переглядів

Опубліковано - 20.05.2010 16:47 | Всі новини | Версія для друку

За офіційною версією, лейтенант Олексій Берест разом з росіянином Михайлом Єгоровим і грузином Мелітоном Кантарією 30 квітня 1945 підняв червоний прапор над Рейхстагом
За офіційною версією, лейтенант Олексій Берест разом з росіянином Михайлом Єгоровим і грузином Мелітоном Кантарією 30 квітня 1945 підняв червоний прапор над Рейхстагом
Донецький окружний адміністративний суд прийняв до провадження позов про скасування та визнання недійсним Указу Президента України про присвоєння Олексію Бересту, який брав участь у встановленні прапора над Рейхстагом у 1945 році, звання Героя України.

Суд постановив притягнути до судових слухань доньку Береста Ірину Олексіївну в якості третьої сторони, повідомляє "Остров".

Позов був поданий студентом Артуром Швецовим, який є активістом ВО "Свобода". Позивач наполягає на тому, що Президент України не мав права присвоювати звання Героя України О. Бересту, оскільки той не був громадянином України. Указ про присвоєння Бересту звання Героя був підписаний 6 травня 2005 чинним тоді Президентом Віктором Ющенком.

За словами голови Луганської обласної організації ВО "Свобода" Дмитра Снєгірьова, сьогоднішнє рішення суду можна вважати перемогою національно-патріотичних сил. "Ми практично виграли, оскільки це справа фактично прийнята до провадження. Це перший позов, який прийняли до розгляду", - заявив Снєгірьов.

Як відомо, саме донецький суд скасував 2 та 21 квітня 2010 року два Укази Президента Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу, саме на тій підставі, що вони не були громадянами України, тим самим поклавши початок відповідному прецеденту.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.