Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прикарпатський вчений висунув теорію «Формули Творця»

У світі науки Регіон: Івано-Франківська область 12244 перегляди

Опубліковано - 25.05.2010 11:15 | Всі новини | Версія для друку

Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук Іван Климишин
Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук Іван Климишин
В Івано-Франківську презентували книгу прикарпатського астронома зі світовим іменем Івана Климишина «Вчені знаходять Бога», в якій з наукової точки зору обґрунтовано існування вищого розуму.

Це вже 5-те перевидання книги І.Климишина, де він поєднав мистецтво гармонійного співіснування науки та релігії, повідомляє УНІАН.

Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук І.Климишин доповнив видання найновішими доробками, які презентували на його книжково-ілюстративній виставці. За словами автора, нове видання він «збагатив важливим та цікавим розділом». Справжній науковий бум викликає теорія «Формули Творця», в якій автор науково обґрунтовує існування вищого розуму.

Науковець звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням ввести його дослідження до шкільної програми. На його думку, з допомогою цієї формули можна змінити світогляд людини. Вчений заперечує також і теорію Дарвіна. Він переконаний, що людина не може походити від мавпи. Теорію Дарвіна вчений називає «недопрацьованою». За його словами, 48 хромосом мавпи ніяк на могли мутувати на 46 людських.

Допомогла в роботі науковцю дійти висновку про Творця фізична формула невідомого автора, яку він вперше побачив тридцять років тому у книзі чеського вченого. Чотири латинські літери формули доводять, що до будь-якої дії можна застосувати сотні мільярдів варіантів. І природа навряд чи змогла б сама віднайти правильне вирішення, аби створити Всесвіт та людину на землі. Отже, переконаний вчений, без Творця (Бога) чи Вищого розуму не обійшлося.

«Якщо змалку людина знатиме, що Творець існує – вона буде добрішою, милосерднішою та уважнішою до інших, а в хвилини розпачу матиме віру та надію», - переконаний науковець.

Раніше ми вже повідомляли про роботи російського вченого-фізика Анатолія Акімова, який підводить наукову базу під факт існування Всевишнього, а німецькі вчені-математики, з свого боку, з імовірністю 62%, дійшли висновку, що Бог існує.

Довідка. Астронома і релігієзнавця І.Климишина, який є членом Міжнародного астрономічного союзу, двічі поспіль Американський біографічний інститут визнавав людиною року (загалом - тричі: 1994-го, 1995-го та 2000-го року). Вже 17 років ім’я вченого носить зірка - мала планета діаметром 11 кілометрів, яка знаходиться між Марсом та Юпітером. Перша книга І.Климишина вийшла у 1965-му. За 45 років він створив 75 монографій, підручників та науково-популярних книг.

Виставка наукових доробків І.Климишина є частиною проекту «Вчені Прикарпаття».

І.Климишину людство завдячує за найдосконаліший Атлас зоряного неба. А його підручник «Історія астрономії» перекладено кількома мовами, за яким вивчають астрономію школярі.

Коротка біографія:

1933, 17 січня — Іван Климишин народився в селі Кутиська Лановецького району на Тернопільщині

1949, березень — захворів на туберкульоз

1950 — вступив на фізичний факультет Львівського університету, захопився астрономією

1971 — одружився з Катериною Копчук, за рік народилася донька Оксана

1974 — перевіз сім’ю до Івано-Франківська, працює в Прикарпатському університеті, отримав 4-кімнатну квартиру

1978 — народилася донька Ольга

1993 — на честь Івана Климишина назвали малу планету Сонячної системи
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.