Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні у вільному продажі з’явилися легальні наркотики

Кримінал 13478 переглядів

Опубліковано - 26.05.2010 00:24 | Всі новини | Версія для друку

В Києві реалізують наркоту абсолютно легально - в мережі “Арома Мікси”
В Києві реалізують наркоту абсолютно легально - в мережі “Арома Мікси”
В Україні у вільному продажі з’явилися фактично легальні наркотики - так звані “курильні суміші”. На упаковках зазначено, що вони призначені для спалювання в аромалампах в якості пахощів, але продавці не приховують - аромасуміші можна курити.

Європейські експерти стверджують, що ефект від цих трав'яних міксів - сильніше марихуани. У багатьох країнах їх вже заборонили. В Україні це поки неможливо.

За ствердженням програми “Подробиці” телеканалу ІНТЕР, купити їх може навіть школяр на будь-який автобусній зупинці (і це може підтвердити будь-хто з киян, особливо з тих, хто користується громадським транспортом - "Аратта").

- А які є наркотики?
- Афганістан, Раджа. Ось.
- Який ефект?
- Ефект конопель, тільки кращий.
- А скільки коштує?
- 150 - грамм.


У цьому магазині з красивою назвою “Арома Мікси” завжди є покупці. Тут продають так звані курильні суміші - різні збори трав, насичені синтетичними каннабіноїдами. Дія цих речовин у п'ять разів сильніше, ніж у забороненої в Україні марихуани (хоча, за нашою інформацією, в районі Центрального автовокзалу в Києві в цих "торгових точках" можна вільно купити і марихуану - "Аратта").

Судоми, коматозний стан, галюцинації і психоз. Це ефект не від наркотику, а від курильної суміші. Такі трав'яні мікси доступні навіть школярам. Вибрати і купити їх можна і в інтернеті. Привезуть у будь-який час доби.

Ці мікси в Україні з'явилися зовсім недавно - близько місяця тому, але вже встигли стати популярними серед молоді. Що дивно - реалізують цю “травичку” абсолютно легально. Наркотиком чомусь вона не вважається. Хоч і небезпечна для людської психіки, - запевняє лікар-нарколог.

Юрій Галич, лікар-нарколог Української національної обсерваторії з алкоголю і наркотиків:
- Частина сумішей містить наркотики. Тобто там є наркотики і, звичайно, такі речі повинні бути заборонені. Що в суміші міститься - не знає ніхто. Щоб зрозуміти, що в ній є - треба вивчати.

У багатьох європейських країнах вже давно вивчили склад цих психоактивних міксів. Всього їх близько 200. Ті, в яких містяться наркотичні речовини, заборонили. Незаконними вони стали і в Росії, правда, після того, як там зареєстрували більше десяти смертельних випадківй. Обкурилася, деякі підлітки просто випадали з вікон. В Україні така статистика не ведеться.

Володимир Поліщук, начальник прес-служби київської міліції:
- Якщо речі не заборонені до продажу, то, звичайно, їх продають. Тому правоохоронці очікують рішення законодавців. Якщо буде заборонено - будуть підстави вилучати ці суміші. Ми можемо порушити кримінальну справу лише в тому випадку, коли ця речовина занесена до списку.

Поки офіційних підстав вилучати речовини, які викликають галюцинації і продаються майже на кожній автобусній зупинці, немає. В Україні - на відміну від Росії та Європи, - від впливу цього наркотику поки ніхто не загинув. Принаймні, офіційних дані про такі смерті відсутні.
17-річний Ярослав втратив молодшого брата
17-річний Ярослав втратив молодшого брата
Від “Аратти”. В свою чергу ми вимагаємо від правоохоронних органів та громадськості звернути увагу на випадок самогубства київського 15-річного школяра Петра В. з вулиці Деміївської, який за повідомленням сайту "Обозрєватєль", без видимих причин викинувся з вікна на 13 поверсі 19 травня цього року. В безпосередній близькості від його будинку, та школи, в якій він навчався, - СЗШ №85, знаходяться вищезазначені точки продажу - "Аромамікси", які серед місцевих мешканців швидко отримали статус особливо небезпечних у криміногенному сенсі місць району.

З неофіційних джерел стало відомо, що міліція практично не відпрацьовує версію вбивства хлопчика, зупинившись на його суїцид, тому батьки покійного звернулися в прокуратуру з вимогою об'єктивного розслідування смерті сина.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.