Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Донецьку прикрили кілька точок з торгівлі курильними сумішами

Кримінал Регіон: Донецька область 7105 переглядів

Опубліковано - 26.05.2010 11:10 | Всі новини | Версія для друку

Наркомережа відкрито розповсюджується Україною
Наркомережа відкрито розповсюджується Україною
Управлінням податкової міліції ДПА в Донецькій області при проведенні операцій «Щит» і «Курорт» встановлені факти незаконної реалізації на території Донецька курильних сумішей або курильних міксів, які, згідно з оперативними даними, доставляються на митну територію України контрабандним шляхом.

Про це повідомляє прес-служба ДПА в Донецькій області.

В результаті раніше проведених лабораторних досліджень у складі курильних сумішей виявлено синтетичний канабиноід JWH-018, який за своєю дією в 5 разів сильніший за марихуану. Одними з основних можливих ефектів дії курильних сумішей є відчуття страху, депресія, ейфорія, порушення координації рухів, слухові і зорові галюцинації, тимчасове просторове порушення сприйняття навколишнього світу.

В ході перевірки місць торгівлі сумішами встановлено, що організували оптовий і роздрібний збут курильних міксів або энтеогенів (цим терміном об'єднують декілька легальних психоактивних речовин різного роду дії) двоє громадян Російської Федерації.

Роздрібна реалізація курильних міксів здійснювалася виключно за готівковий розрахунок через мережу спеціалізованих торгових точок «Арома Клуб».

Курильна суміш була розфасована в пакетики з різним дозуванням - від 0,3 до 3,0 грамів. Кожній з них були надані різні назви залежно від можливих психологічних ефектів, наприклад: «Афган Інсенс», «Гагарін», «Раджа», «Хеппі нейшен». Ціна за 1 пакетик з курильною сумішшю в середньому складала 150-200 грн.

В ході перевірки таких торгових точок співробітникам УПМ ДПА у Донецькій області не було надано жодного документа на право здійснення торговельної діяльності. Були відсутні також свідоцтва про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, торгові патенти, касові апарати, документи, що підтверджували походження товару. Тобто продавці здійснювали реалізацію без належного оформлення.

За наслідками перевірок співробітниками податкової міліції складено 4 протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КОАП України «Порушення порядку заняття підприємницькою або господарською діяльністю».

Згідно із вказаними адміністративними протоколами вилучено готівки від реалізації в сумі 10,3 тис. грн., курильної суміші в сумі понад 115 тис. грн. Протоколи направлено до суду відповідно до ст.257 КОАП України для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Від “Аратти”. Цікаво, а в який бік дивиться Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів МВС України - і не тільки в Донецькій області? Чи цей "обіг наркотичних засобів" - законний, головне щоб був торговий патент, касові апарати та свідоцтва про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності? Як можна пояснити вільне розповсюдження курильних сумішів (у тому числі і через мережу інтернет), що містять сильнодіючі наркотики? Вам, шановні правоохоронці, цей лінк на допомогу - vteme.org.ua.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.