Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Землю обрушаться дві магнітні бурі поспіль

Довкілля 9174 перегляди

Опубліковано - 27.05.2010 13:51 | Всі новини | Версія для друку

На Землю обрушаться дві магнітні бурі поспіль
На Землю обрушаться дві магнітні бурі поспіль
На Землі найближчим часом очікується рідкісне явище - дві магнітні бурі з інтервалом всього в декілька днів.

Про це повідомляє Life News.

Починаючи з 27 травня на Землі відбудуться 2 магнітні бурі. Вчені вважають, що вони триватимуть як мінімум до 2 червня.

Як розповів науковий співробітник Інституту земного магнетизму, моносфери і розповсюдження радіохвиль ім. М. В. Пушкова (ІЗМІРАН) Анатолій Бєлов, зараз спостерігається дуже цікава ситуація. Сонячна активність низька, помітних спалахів майже немає, але за цією, здавалося б, відсутністю подій ховаються небезпечні для Землі процеси.

Вчені очікують, що в найближчий тиждень Сонце піднесе сюрпризи у вигляді відразу двох магнітних бур. Перша почнеться вже завтра, початок другої "призначено" на 31 травня.

Бєлов пояснив, що 23 і 24 травня відбулися два великі викиди сонячної речовини у бік нашої планети. Тим часом, вони не пов'язані зі спалахами. Справа в тому, що активність проявили сонячні волокна, що вийшли в міжпланетний простір. У результаті 27-28-го числа очікується перше геомагнітне збурення, яке цілком може вилитися в малу або навіть помірну магнітну бурю. Оскільки викиди великі, але повільні, до сильного шторму справа не дійде. 29 травня ситуація буде спокійнішою, але затишшя буде недовгим.

Практично не давши перепочити метеозалежним людям, до Землі примчиться друга буря.

Її "винуватцем" може стати корональна діра. Ефект від викиду мешканці Землі відчують 31 числа. Триватимуть збурення кілька днів - приблизно до 2 червня, - повідомив учений.

У результаті період нестабільності розтягнеться щонайменше на тиждень. Якщо порівнювати з 2009 роком, то така ситуація досить рідкісна і навіть неможлива. Минулого року подібних викидів просто не було. Зараз Сонце вступає в активну фазу, тому в майбутньому дві магнітні бурі на тиждень перестануть бути екстраординарними подіями.

Тим часом, Бєлов допускає, що світило почне діяти врозріз із прогнозами вчених. Однак те, що тиждень буде неспокійним, без сумніву.

Нагадаємо, що магнітні бурі найбільше впливають на людей, що мають проблеми з роботою серця і судин. У такі дні підвищується кількість інфарктів і інсультів, болів у грудях і мігрені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.