Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Слідство ведуть знатоки. Звідки у парламентській залі взялися або міліцейські спецзасоби, або щось неприродне?

Скандал 4706 переглядів

Опубліковано - 27.05.2010 18:49 | Всі новини | Версія для друку

Зала засідань Верховної Ради після застосування димових гранат
Зала засідань Верховної Ради після застосування димових гранат
Нардеп Геннадій Москаль отримав офіційну відповідь від МВС щодо спецзасобів, які, за переконанням слідчого, що веде кримінальну справу проти нардепів, були застосовані для задимлення сесійної зали.

Про це повідомив прес-центр «Народної самооборони».

У відповідь на депутатське звернення Г.Москаля до нього надійшло повідомлення від імені Міністра внутрішніх справ України А.Могильова про те, що на оснащенні органів та підрозділів внутрішніх справ немає ручних димових гранат білого диму РДГ-26, але використовуються ручні димові гранати РДГ-2Б, які вже не виробляються підприємствами України, і котрих у вільному продажу в країні немає.

У відповіді з МВС також вказано, що станом на 21 травня 2009 року втрат та крадіжок зазначених гранат не було.

Прес-центр «Народної самооборони» нагадує, що раніше народний депутат України Геннадій Москаль цікавився звідки б у сесійній залі взятися гранатам «білого диму РДГ-26» (як зазначено у зверненні слідчого до депутатів ВР)? Але оскільки у підрозділах МВС димові гранати не зникали, то що ж взагалі відбулося у сесійній залі Верховної Ради?

Змість післямови. Ми ретельно вивчили питання димових ручних гранат, які існують на пострадянському просторі і з'ясували, що гранат РДГ-26 не існує в природі.

Натомість дійсно існують ручні димові гранати чотирьох типів: РДГ-2Х, РДГ-П, РДГ-2Б - димові гранати білого диму, РДГ-2Ч - чорного диму.

Також існують димові шашки, проте вони мають іншу маркировку: наприклад, ДМ-11, ДМХ-5, УДШ, БДШ-5, БДШ-15.

Отже, в нас теж логічно виникло питання: наскільки кваліфіковано проводится слідство у прокуратурі, якщо фахівці, м'яко кажучи, не зовсім орієнтуються у матеріальній частині?

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.