Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник назвав трагедію українського народу “брєдятіною”

Влада 7396 переглядів

Опубліковано - 28.05.2010 17:52 | Всі новини | Версія для друку

Табачник назвав трагедію українського народу “брєдятіною”
Табачник назвав трагедію українського народу “брєдятіною”
Міністр освіти Дмитро Табачник обіцяє прописати в навчальній програмі, що Голодомор - це не геноцид українського народу.

Про це він заявив на гарячій лінії в "Комсомольській правді в Україні".

"Наше міністерство зараз працює над найскладнішим питанням - це визначення стандартів освіти, тому що брєдятіна з гіперболізацією тільки однієї форми оцінювання - це не реформа, а обман учнів і суспільства", - заявив міністр.

"Якщо говорити про суб'єктивність, то вчитель зобов'язаний виконувати навчальну програму, але в ній потрібно чітко прописати, що Голодомор 1933 року - це загальна трагедія народів України, Росії, Бєларусі, Казахстану, і вказати, скільки людей померло від цього лиха в кожній з республік", - упевнений Табачник.

"При цьому, написавши правду, що найвищі втрати сільського населення, понад 41 відсоток, були в Саратовській області. Тоді вчитель не зможе промивати голови школярам у відповідності зі своїми суб'єктивними поглядами", - додав він.

Табачник також запевнив, що "ніколи ні в Росії, ні в Україні не говорили про спільний підручник для шкіл".

"Ми обговорювали з нашими вченими спільний навчальний посібник для вчителів, у якому буде представлена точка зору істориків з Академій наук Росії й України. Щоб учитель міг ознайомитися з фактами, документами, що аргументують або захищають позицію тієї чи іншої сторони", - заявив він.

Від “Аратти”. Наступним, логічним кроком від пана міністра, ми б могли очікувати і подібне визначення і для Холокосту - адже під час Другої світової війни гітлерівцями були знищені і мільйони представників інших народів світу, не лише євреїв. Але такого напевно не станеться, бо можуть не зрозуміти на Землі обетованій, де Дмитро Володимирович вже перечікував часи підвищеної цікавості правоохоронців, коли потрапив у опалу в Президента Кучми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.