Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто хоче до Леніна - поспішайте, бо скоро закриють

Світ навколо нас 8201 перегляд

Опубліковано - 27.09.2006 18:16 | Всі новини | Версія для друку

Центральна площа Російської Федерації
Центральна площа Російської Федерації
Мавзолей Леніна буде закрито з 10 листопада по 26 грудня, повідомляє Центр по зв'язках з пресою і громадськістю Федеральної служби охорони РФ.

“Комендатура Московського Кремля повідомляє, що у зв'язку із зверненням науково-дослідного і навчально-методичного центру біомедичних технологій "Вілар" з 10 листопада по 26 грудня буде закритий Мавзолей В.І.Леніна для проведення планових профілактичних робіт”, - мовиться в прес-релізі.

Відвідини Мавзолею москвичами й гостями столиці, на цей період, буде припинено.

Мавзолей закривають на “профілактику” регулярно, зазвичай роботи займають півтора-два місяці, рідше - декілька днів.

Закриття Мавзолею пов'язане з проведенням планових біохімічних робіт із збереження тіла Леніна, що забальзамовано. Подібна практика існує з моменту створення Мавзолею.

Попередній раз профілактичні роботи в Мавзолеї проводилися навесні минулого року.

Як повідомив раніше РІА Новості заступник директора Науково-дослідного центру біомедичних технологій Всеросійського НДІ лікарських і ароматичних рослин (ВИЛАР) Юрій Денісов-Нікольський, тоді "профілактика" пройшла в "штатному режимі", без несподіванок.

Фахівці саме цього інституту завжди проводять роботи в Мавзолеї. За словами Денісова-Нікольського костюм Леніну вирішили не міняти. За даними РІА Новості, останній раз ленінський костюм міняли в 2003 році.

На думку ученого, при належному догляді і своєчасній профілактиці тіло Леніна цілком може знаходитися в Мавзолеї ще 100 років.

У попередні роки фінансування профілактичних робіт здійснювалося за рахунок держави. В даний час, кошти на це виділяє один з наукових фондів, назва якого не повідомляється.
Тут стояли усі - від Сталіна до Янаєва.
Тут стояли усі - від Сталіна до Янаєва.
Від “Аратти”:цікава країна Росія. Нібито офіціно - не комуністична, а Мавзолей “вождя світового пролетаріату” знаходиться на центральній площі держави, як і раніше. Й росіяни й гості столиці незмінно вклоняються трупу “батька” більшовизму. І почесна варта, так само, як і в СРСР, стоїть біля входу Мавзолею. Кожного дня в російському ефірі лунає музика все того ж радянського гімну, написаного за часів Сталіна. Щоправда - з сучасним текстом, так би мовити, відповідно до вимог часу.

Так само, як і при Леніні, Сталіні, Хрущові, Брежневі, Горбачові - всі головні урочистості держави відбуваються біля цвинтаря, де поховані видатні комуністичні лідери. Ті, хто розбудовував ГУЛАГи, влаштовував Голодомори, мільйонами розстрілював співгромадян... Щоправда, Володимир Путін не піднімається на трибуну Мавзолею, а стоїть трохи осторонь, так би мовити, ближче до народу. Та хіба ж від зміни місць складових сумма мінятиметься? Як стверджуть вчені - не менш, як найближчі сто років, про перепоховання Леніна можна не турбуватися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.