Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Карпачова наполягає на ексгумації тіла загиблого в міліції студента

Скандал 4836 переглядів

Опубліковано - 3.06.2010 17:38 | Всі новини | Версія для друку

Карпачова наполягає на ексгумації тіла загиблого в міліції студента
Карпачова наполягає на ексгумації тіла загиблого в міліції студента
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова відкрила провадження у справі про брутальне порушення працівниками Шевченківсього відділу міліції Києва прав на життя студента Ігоря Індила.

Про це повідомила прес-служба Уповноваженого ВР з прав людини.

"Справою честі прокуратури та міліції має бути об’єктивне, всебічне та в максимально стислі строки проведене розслідування цієї резонансної справи. Як омбудсман, я захищатиму правду про всі обставини цієї трагедії та добре ім’я Ігоря Індила", - сказала Карпачова.

Крім того, вже сформовано бригади з фахівців Секретаріату Уповноваженого з прав людини, які ретельно вивчають цю надзвичайну ситуацію. Вони вже провели зустрічі з батьками загиблого, керівництвом коледжу, де навчався І.Індило, адміністрацією гуртожитку, багатьма студентами тощо.

Уповноважений з прав людини запропонувала батькам загиблого у будь-який час звертатися до неї у разі порушення їхніх прав правоохоронними органами.

Карпачова особисто контролює хід справи та готує подання генеральному прокуророві України Олександру Медведьку, у якому наполягає на ексгумації тіла загиблого студента.

Як повідомлялося раніше, 26 травня телеканал “1+1” повідомив, що в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента І.Індила до районного відділу міліції Шевченківського району столиці, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу.

У міліції зазначили, що «після смерті судова медична експертиза не виявила слідів насильницької смерті, але при цьому констатувала черепно-мозкову травму і крововилив». При цьому в міліції спростували інформацію про те, що смерть студента наступила внаслідок дій правоохоронців.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув І.Індило.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.