Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зазирати у чужу кишеню - шкідливо для здоров’я

У світі науки 6908 переглядів

Опубліковано - 4.06.2010 11:26 | Всі новини | Версія для друку

Зазирати у чужу кишеню - шкідливо для здоров’я
Зазирати у чужу кишеню - шкідливо для здоров’я
Вчені вважають, що мірятися доходом з родичами та друзями - то рецепт до нещастя.

Дослідники, які вивчили дані загальноєвропейського опитування, дійшли висновку, що три чверті респондентів вважають за важливе порівнювати свій дохід з іншими.

Але ті, хто вдаються до порівнянь рівнів зарплатні, виглядають менш задоволеними, надто, коли намагаються придивлятися до винагороди друзів та рідних, аніж колег по роботі.

Стаття в Economic Journal також робить висновок, що найбільше у цій ситуації потерпають незаможні. Дослідники з Паризької школи економіки використали дані Європейського соціального опитування, у якому взяли участь 19 000 учасників у 24 країнах.

Відповіді засвідчили, що чим більше значення люди приділяють порівнянням доходів, тим нижче вони оцінюють себе за шкалою задоволення та рівнем життя, і більше почувалися пригніченими.

Однак, обмеження порівнянь колом колег по роботі, як здається, є найменш шкідливим – позаяк порівняння з друзями виявлялися вдвічі боліснішими, аніж порівняння з колегами.

За результатами дослідження, населення бідніших країн порівнює свої доходи частіше, ніж населення заможніших, а у самих країнах бідніші більш вірогідніше вдаються до порівняння, аніж багатші.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.