Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У катастрофі літака Качинського винен російський диспетчер?

Надзвичайна подія 7220 переглядів

Опубліковано - 7.06.2010 14:43 | Всі новини | Версія для друку

У катастрофі літака Качинського винен російський диспетчер?
У катастрофі літака Качинського винен російський диспетчер?
Сьогодні, 7 червня, польська газета DziennikGazetaPrawna повідомила, що диспетчер військового аеродрому в Смоленську міг надати екіпажу літака Ту-154, що розбився, неправильні дані про траєкторію його посадки.

За даними видання, яке посилається на дані польської військової комісії і представників прокуратури, за 25 секунд до катастрофи диспетчер підтвердив екіпажу, що вони перебувають на правильній траєкторії для посадки літака, тоді як насправді лайнер був нижче від курсу.

Польські експерти вважають, що диспетчер міг надати помилкову інформацію через неправильні дані радіорадара, встановленого на аеродромі. "Розрахунки свідчать, що Ту-154 відхилився (від курсу) так сильно, що радар, який правильно діє, повинен був це зафіксувати", - пише газета, зазначаючи що Варшава має намір попросити російську сторону надати дані про роботу радара.

Тим часом, газета наголошує, катастрофи могло б не статися, якби за два кілометри до місця падіння екіпаж отримав правильну команду.

Зазначимо, що опублікована раніше стенограма переговорів доводить, що диспетчер постійно підтверджував екіпажу правильність обраної траєкторії для посадки. Останнє його підтвердження правильності курсу зареєстровано, коли літак зайшов нижче ніж 150 метрів за близько 25 секунд до авіакатастрофи.

Команду горизонт 101 від диспетчера, яка повинна була б означати необхідність збільшити висоту, зареєстровано за 13 секунд до падіння, коли літак був на висоті між 50 і 40 метрами.

При цьому команда відхід на друге коло прозвучала за дві-три секунди до катастрофи, коли літак був нижче за 20 метрів і вже зачепив крилом дерева. Насправді вона повинна була пролунати після перетину літаком висоти в 100 метрів.

Раніше повідомлялося, що пілоти Ту-154 не реагували на сигнали системи раннього попередження про наближення до землі (системи TAWS).

Нагадаємо, 19 травня було оголошено, що Міждержавний авіаційний комітет (МАК) завершив розшифровку бортових самописців польського Ту-154, що розбився під Смоленськом. У МАК відкинули теракт, вибух або пожежу як одну з причин авіакатастрофи.

Як повідомляли ЗМІ, польські та російські експерти, які розслідують катастрофу літака президента Польщі, розійшлися в думках щодо причин аварії. Зокрема, польська сторона вважає, що комісія "недооцінила" роль смоленського диспетчера, команди якого дещо запізнилися. У свою чергу російські фахівці переконані, що катастрофа Ту-154 сталася через недосвідченість президентського пілота.

Тим часом, голова польської Державної комісії з вивчення авіаційних подій Едмунд Кліх заявив, що, на його думку, причиною аварії літака стали помилки пілотів. Він звертав увагу на те, що екіпаж свідомо пішов на зниження.

Польський літак ТУ-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський. Польський лідер разом з офіційною делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебували 96 осіб: 88 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.