Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У дніпропетровців “зрастання добробуту” вже завтра

Регіональні новини Регіон: Дніпропетровська область 9412 переглядів

Опубліковано - 27.09.2006 23:02 | Всі новини | Версія для друку

У дніпропетровців “зрастання добробуту” вже завтра
У дніпропетровців “зрастання добробуту” вже завтра
На дніпропетровців чекає нове зростання тарифів. Про це, на спеціально скликаному брифінгу, повідомив міський голова Іван Куліченко.

Перш за все, мер нагадав про заплановане на жовтень зростання тарифів на теплопостачання і гарячу воду. Наскільки великим буде збільшення цін, сказати поки складно - зараз йдуть суспільні слухання з цього питання.

- Але зростання тарифів необхідне, - підкреслив Куліченко. - Сьогодні ростуть ціни на газ.

За “блакитне паливо” комунальні підприємства міста винні, в цілому, 32 мільйони гривень.

Виросте незабаром і вартість проїзду в міському електротранспорті (до речі, в Кривому Розі подібний процес був розпочатий ще 1 вересня, коли квиток на трамвай або тролейбус став коштувати не 50, а 90 копійок). Зв'язано це, також, з подорожчанням електроенергії, зростанням мінімальної зарплати і заборгованістю, що з'явилася, по зарплаті перед працівниками міськелектротранспорту.

- Але я не хотів би, щоб це підвищення наступило швидко, - підкреслив мер.

Зайшла розмова і про подорожчання проїзду намаршрутках.

- Взагалі, згідно із законом власники маршрутних таксі можуть самі встановлювати ціни за свої послуги, - сказав Іван Іванович. - Власті ж можуть лише обмежити межі їхньої рентабельності. І враховуючи, що більшість перевізників прийшли до висновку, що хаосу на дорогах бути не повинно (хоч і працює альтернативна маршрутна мережа), було проведено нараду, на якій вирішено плавно піднімати вартість проїзду на маршрутах, які не дублюються електротранспортом. Ми йдемо шляхом цивілізованого вирішення питання.

Після такої заяви журналісти нагадали міському голові про умови тендеру, згідно якими, перевізники не можуть брати за свої послуги більше 1,5 гривень. Адже, в тому ж Хмельницькому, при ціні за бензин 4,6 гривен (як в Дніпропетровську), проїзд в маршрутці коштує 85 копійок, а чому у нас дорожче? І що, умови тендеру вже не діють?

- Поки міськрада ніякого рішення не ухвалила, - парирував Іван Куліченко. - Перевізники ремствують, але чекають рішення. Це - по-перше. А по-друге, порівнювати Дніпропетровськ Хмельницьким, Нікополем або Новомосковськом некоректно. Там довжина маршруту - 3 кілометри, а у нас - 25. Тобто витрати на бензин і експлуатацію рухомого складу різні.

І остання “радісна” новина брифінгу - можливе нове подорожчання води. Нагадаємо, зовсім недавно, з 1 вересня, тарифи виросли з 6 гривень 30 копійок до 14 гривень 60 копійок з людини в місяць.

- У нинішні тарифи закладені ціни, що діють, на електроенергію, реактиви і купувальну воду, - відверто признався Іван Куліченко. - Але якщо Аульний водовод змінить ціну на воду, яку купує Дніпропетровськ, ми звернемося в Антимонопольний комітет і проводитимемо суспільні слухання на предмет вартості води.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.