Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГТС України модернізують... під консорціум

Газоват 13877 переглядів

Опубліковано - 28.09.2006 15:42 | Всі новини | Версія для друку

ГТС України модернізують... під консорціум
ГТС України модернізують... під консорціум
В четвер, 28 вересня, у офісному центрі Компресорної станції “Ужгород” Голова ради директорів ДК “Укртрансгаз” Ярослав Марчук провів презентацію проекту Програми модернізації газотранспортної системи (ГТС) України на 2007-2010.

“ДК “Укртрансгаз” бачить своє стратегічне завдання у перетворенні ГТС України у газотранспортну систему світового рівня за критеріями технологічності, енергоефективності та екологічності”, – наголосив Ярослав Марчук відкриваючи презентацію. – “Це дозволить Україні на десятиріччя вперед зберегти роль провідного транзитера газу на Європейському континенті”.

Презентована Головою ради директорів “Укртрансгаз” Програма модернізації передбачає інвестування у газотранспортну систему понад 23 млрд. гривень (4,6 млрд. долл.) протягом наступних чотирьох років.

Ключовими складовими Програми реконструкції та модернізації є роботи на двох з чотирьох найбільших газотранспортних системах України – газопроводах “Союз” та “Уренгой-Помари-Ужгород” загальною пропускною потужністю близько 60 мільярдів куб м газу на рік.

Окрім цього Програма передбачає технічне переоснащення та модернізацію Угерського підземного сховища газу активною місткістю близько 2 мільярдів куб м. та інвестиції в низку інших важливих об’єктів газотранспортної інфраструктури.

З метою розширення пропускної здатності ГТС України в європейському напрямку в рамках проекту “Міжнародний консорціум з управління та модернізації ГТС України” розроблено проект будівництва газопроводу Богородчани-Ужгород. Ця 256-кілометрова дільниця дозволить наростить транзит газу територією України на 5-19 мільярдів куб. м на рік, одночасно завантаживши в цих же обсягах існуючі дільниці ГТС України (Торжок-Долина, Івацевичі-Долина), що нині використовуються не на повну потужність.

Як відзначив у ході презентації член ради директорів ДК “Укртрансгаз” Ігор Пономаренко: “Компанія вже повідомила про підготовку програми модернізації наших європейських партнерів з транзиту газу. Їх підтримка допоможе компанії у обговоренні інвестиційної складової проектів з європейськими та світовими банками, зокрема європейським банком з реконструкції та розвитку”.

Від “Аратти”:Як відомо, ще за часів Кучми було підписано документи й утворено товариство із обмеженою відповідальністю, яке й отримало назву “газотранспортний консорціум”. Теж загальновідомо, що для передачі у розпорядження третій особі сратегічної державної власності, потрібно відповідне рішення парламенту. Кучмі цього не вдалося, бо в тодішніх депутатів не піднялася рука, фактично, поставити під загрозу національну безпеку держави. “Газова війна” РФ, у відношенні України та підвищення цін до фантастичних (чи хворобливих) порядків - це, очевидно, така собі стимуляція українського керівництва до просування у напрямку зазначеного “товариства”. Тепер, як бачимо, процес набуває розвитку.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.