Аратта - На головну

15 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент не прийшов на засідання уряду

Подія дня 9484 перегляди

Опубліковано - 28.09.2006 16:16 | Всі новини | Версія для друку

Президент не прийшов на засідання уряду
Президент не прийшов на засідання уряду
Президет України Віктор Ющенко не прийшов сьогодні на розширене засідання уряду. Як сказали у Секретаріаті - не було чого.

Постійний представник президента при уряді Арсеній Яценюк пояснює, що Віктор Ющенко не прийшов на засідання Кабміну у четвер, оскільки у цьому не було потреби.

“Це було суто внутрішнє засідання уряду за підсумками 8 місяців, оскільки макроекономічну динаміку можна зрозуміти за підсумками 9 місяців або року”, - сказав Яценюк журналістам.

За його словами, “Президент дочекається такого засідання уряду і візьме у ньому участь”.

Яценюк також вважає прийнятною постанову, ухвалену на засіданні Кабміну.

“Постанова абсолютно нормальна, тому яка може бути реакція? Постанова зовсім інша, ніж та, яка пропонувалася”, - сказав він.

Як відомо, проект постанови містив пункт з рекомендаціями звільнити 5 губернаторів. Однак під час засідання Кабміну міністр юстиції Роман Зварич заявив, що його відомство не робило правову експертизу цієї норми.

Після цього Віктор Янукович доручив провести таку експертизу і заявив про те, що підпише вивірений у юридичному відношенні документ. Також Янукович доручив створити комісії стосовно діяльності цих губернаторів.

“Після засідання урядової комісії і комісії секретаріату президента буде якесь конструктивне рішення (стосовно губернаторів). Але остаточне рішення залишається за президентом”, - повідомив Яценюк.

“Президент налаштований виключно на конструктивну роботу, і президент буде чітко відслідковувати роботу голів обласних адміністрацій. Якщо є підстави для звільнення, то це виключно рішення президента, і ці люди будуть звільнені. Якщо ні – то ці посадові особи далі працюватимуть в органах виконавчої влади”, - додав він.

За словами Яценюка, поки “з формально-юридичної точки зору у президента немає підстав розглядати питання перебування на своїх посадах тих людей, які згадуються у постанові Кабінету міністрів”.

Тим не менше, вже стає очевидною “війна під ковдрою” між Президентом і “антикризовим” урядом, сформованим одноіменою парламентською коаліцією. тим більше, що заздалегідь було відомо, що Президент звертався із проханням до уряду не ставити на порядок денний питання про губернаторів.

Відтак, напевно в кожного виборця, виникає логічне запитання: для чого, власне, обиралися народні депутати, для чого створювалася коаліція? Хіба для того, щоб насаджати на всі можливі й неможливі посади “своїх”, тобто за певною регіональною ознакою? В усякому разі, і це може підтвердити кожен виборець, поки що, наявність уряду й правлячої коаліції відчувається хіба що по скандалам навколо владних крісел та стрімкому зростанню цін на все й вся. І тому, поки що, кінця й краю не видно. Чи панове ставлять такий собі експеримент: на скільки ж вистачить народного терпіння?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.