Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Не стало Олександра Зінченка

Втрата 13323 перегляди

Опубліковано - 9.06.2010 22:56 | Всі новини | Версія для друку

Не стало Олександра Зінченка
Не стало Олександра Зінченка
Сьогодні, в середу 9 червня, на 54-му році життя помер Олександр Зінченко - засновник телеканалу “Інтер”, колишній віце-спікер і екс-держсекретар України.

Про це повідомила його прес-секретар Ганна Калина. За її словами, Зінченко помер сьогодні ввечері в лікарні «Феофанія». Інші подробиці прес-секретар не повідомила.

Раніше Олександр Зінченко розповідав, що переніс важку хворобу. Ходили чутки, що мова йшла про онкозахворювання.

Олександр Зінченко народився 16 квітня 1957 року в місті Славута Хмельницької області. У 1979 році закінчив Чернівецький держуніверситет (фізик, викладач фізики).

У 1982-му достроково захистив кандидатську дисертацію з фізики напівпровідників і діелектриків. У 1992 році закінчив московську Академію суспільних наук за спеціальністю "політологія".

В 1983-1992 рр. зробив кар'єру в комсомолі. На момент розпаду СРСР був головою виконкому координаційної ради ЦК ВЛКСМ у Москві.

З 1992 по 1998 рр. - у бізнесі. У 1995-1998 рр. Зінченко керував телеканалом "Інтер", створеному за його безпосередньої участі.

У 1998-му і 2002-му обирається до Верховної Ради за списками СДПУ(о). Очолював комітет зі свободи слова, в 2002-2005 рр. був віце-спікером.

У 2003-му році перейшов на бік Віктора Ющенка, керував його виборчою кампанією.

З січня по вересень 2005-го обіймав посаду Державного секретаря України (де-факто - глава Секретаріату Президента). Є єдиним держсекретарем в історії України, оскільки посада була ліквідована після його відставки.

Його відхід з поста спровокував політичну кризу, результатом якого стала відставка уряду Юлії Тимошенко і секретаря РНБО Петра Порошенка, першого помічника Президента Олександра Третьякова.

Потім безуспішно намагався зайнятися власним політичним проектом. У 2006-2008 рр. - радник Президента України.

У 2009-2010 рр. очолював Національне космічне агентство України. Після приходу до влади уряду Миколи Азарова 17 березня 2010-го пішов у відставку.

Дружина і дочка Олександра Зінченка довгий час були ведучиими на телеканалі "Інтер".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.