Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові відбувся протестний флеш-моб

За право людини Регіон: Львівська область 7757 переглядів

Опубліковано - 14.06.2010 14:50 | Всі новини | Версія для друку

У Львові відбувся протестний флеш-моб
У Львові відбувся протестний флеш-моб
Сьогодні, 14 червня, у Львові, біля Львівської обласної ради відбувся протест-моб проти ухвалення законопроекту №2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів": «Вихід з демократії. Пароль:2450».

Понад 20 учасників протест-мобу розташувались на землі у вигляді величезного слова "НІ". Учасники, представники незалежних громадських організацій та студенти, близько 10 хвилин скандували: "Свободу мирним зібранням", після чого розійшлися. У такий спосіб вони виступили за відкладення прийняття, проведення громадського обговорення та доопрацювання законопроекту.

"Ми протестуємо проти закону №2450, який мають ухвалити 17 червня. Ми не хочемо, щоб Україна стала другою Росією, ми хочемо вільно збиратись. Якщо цей закон ухвалять, влада отримає дуже багато можливостей через величезну кількість неточностей чинити такі дії, які відбувались під час акцій-протестів у Харкові: розганяти учасників, саджати їх до в’язниці", - зазначив представник МГО "Демократичний Альянс", координатор акції Василь Івандівка.

У такий спосіб львів’яни долучились до всеукраїнської акції протесту, яка відбувається сьогодні у 22 містах України.

На думку учасників акції, у законопроекті №2450 нечіткими і невизначеними залишається багато понять, що ускладнить можливість відстоювати порушені права у судах. Зокрема, це стосується оціночних понять: "придатне для мирних зібрань місце", "територія прикордонних зон", "учасник мирного зібрання", "публічне місце", "вчиняти дії, що порушують їх нормальне функціонування", "громадський порядок" та інші.

"Якщо 17 червня приймуть цей закон, організовувати акції стане значно важче. Згідно з новим законом подавати заявку потрібно не менш, ніж за 4 дні, а це унеможливлює проведення акції, якщо відреагувати потрібно негайно. Однак ми проводитимемо їх і надалі", - зазначив Василь Івандівка.

За словами організаторів акції, заявку на проведення свого протест-мобу вони подавали за два дні і отримали дозвіл без проблем. Однак безпосередньо після акції до учасників підійшли міліціонери і заявили, що "масовий захід проводився на проїжджій частині, що не дозволено чинним законодавством". На перший раз міліціонери обмежились офіційним попередженням організаторам.

11 червня Молодіжний рух захисту національних інтересів провів акцію-антиутопію "За межею" на стихійному смітнику у промисловій зоні на околиці Львова з дотриманням вимог законопроекту "Про мирні зібрання", що готується до другого читання у Верховній Раді.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.