Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чоловіки більше за жінок страждають через складні стосунки, вважають вчені

Він і Вона 10893 перегляди

Опубліковано - 15.06.2010 14:33 | Всі новини | Версія для друку

Чоловіки більше за жінок страждають через складні стосунки, вважають вчені
Чоловіки більше за жінок страждають через складні стосунки, вважають вчені
Вчені довели, що молоді чоловіки, які не перебувають у шлюбі, сильніше за жінок схильні до емоційних розладів під впливом погіршень або позитивних подій в близьких відносинах.

На емоційний же стан незаміжніх жінок найбільше впливає власне факт розриву або встановлення нових стосунків із чоловіком, повідомляється в статті, опублікованій в журналі Journal of Health and Social Behavior.

Автори дослідження, Анна Барретт (Anne Barrett) з Університету Флориди і Робін Саймон (Robin Simon) з Університету Уейк Форест (США), провели своє дослідження на підставі опитувань понад 1000 молодих хлопців та дівчат у віці від 18 до 23 років, як ще не вступили у шлюб і проживають у Флориді, США.

У своїй роботі вчені намагалися встановити відмінності у впливі стосунків з партнером на психічний стан людей різної статі, які не перебувають у шлюбі. Попередні подібні роботи, проведені з людьми, щоя вже уклали офіційний союз, не виявили жодних гендерних відмінностей в цьому плані.

Виявилося, що для неодружених людей, які переживають період дорослішання, позитивні чи негативні зміни у відносинах з партнером по-різному впливають на емоційний стан та психічне здоров'я в залежності від їхньої статі.

Так чоловіки, усупереч поширеним стереотипам, набагато сильніше жінок переживають охолодження і напруженість у стосунках, що часто виражається у зловживанні алкоголем і наркотиками. У той же самий час розквіт відносин дає набагато більше приємних емоцій чоловікам, ніж жінкам, а його сприятливий вплив на психічне здоров'я чоловіків виражено сильніше, ніж у жінок.

Автори дослідження пов'язують це з тим, що для молодих чоловіків їхні дівчата є єдиним засобом втамувати потребу в тісному спілкуванні. На відміну від них жінки бувають дуже близькі і довірливі у стосунках з членами своєї сім'ї та подругами.

Крім того, напруженість у відносинах з жінкою може зачіпати для чоловіка почуття самоповаги і власної унікальності.

"Наше дослідження показує необхідність обліку періоду життя певних категорій чоловіків і жінок при вивченні гендерних відмінностей у важливості близьких стосунків для психічного здоров'я", - пишуть автори у своїй статті, повідомляє РІА "Новості".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.