Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


По-братньому. У Москві українцям не можна носити вишиванку й розмовляти на вулиці рідною мовою

Імперія «Совок» 5999 переглядів

Опубліковано - 16.06.2010 11:16 | Всі новини | Версія для друку

По-братньому. У Москві українцям не можна носити вишиванку й розмовляти на вулиці рідною мовою
По-братньому. У Москві українцям не можна носити вишиванку й розмовляти на вулиці рідною мовою
Уряд Москви готує звід правил для приїжджих, в якому пояснить, як слід поводитися в столиці Росії. Одна з головних вимог - розмовляти тільки російською.

Як розповів голова комітету міжрегіональних зв’язків і національної політики Москви Михайло Соломенцев, поки існують неписані правила, яких зобов’язані дотримуватися жителі Москви. Наприклад, не різати барана у дворі, не смажити шашлик на балконі, не ходити по місту в національному одязі, розмовляти російською.

«А найближчим часом ми хочемо розробити звід правил, які допоможуть швидше освоїтися приїжджим, які залишаються в Москві на постійне місце проживання. Розробку їх ми запропонували почати самій московській діаспорі. Коли отримаємо їх пропозиції, запросимо вчених, і у результаті буде вироблений, образно кажучи, кодекс москвича. Приїжджає людина, а йому земляки дають книжку: подивися, почитай, що тут прийнято, а що не прийнято», - заявив російський чиновник.

Від “Аратти”: нас навіть не вразило типово мацковське хамство російського чиновника, який за сталою традицією, вважає усіх не росіян дикими туземцями.

Проте, власне нам не зрозуміло, навіщо всі свистопляски навколо російської мови в Україні, якщо в тій самій Росії українцям, навіть на вулиці, вже практично не можна розмовляти між собою українською мовою?

Якби в Україні була справжня народна влада, а не окупаційна, формалізована совком, то напевно подібне рішення влади російської столиці мало б адекватну симетричу реакцію.

На жаль цього не буде. Поки ми самі не сформуємо справжню, народну владу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.