Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. З наступного місяця віртуальні послуги ЖЕКів для киян - подорожчають

Добробут Регіон: м.Київ 5107 переглядів

Опубліковано - 22.06.2010 15:02 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. З наступного місяця віртуальні послуги ЖЕКів для киян - подорожчають
Україна для людей. З наступного місяця віртуальні послуги ЖЕКів для киян - подорожчають
З 1 липня тариф на гарячу воду зросте порівняно з нинішнім на 29%, на опалення - на 41%. І це тільки початок зростання добробуту кожного.

Київська міська державна адміністрація підтверджує, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення з 1 липня будуть повернені на рівень тарифів, що діяли до ухвалення Меморандуму між Київською міськдержадміністрацією, НАК «Нафтогаз України» та АК «Київенерго» про стабільне енергозабезпечення столиці у зимовий період у жовтні 2009 - травні 2010 року.

Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час засідання Антимонопольного комітету України (АМКУ).

«Вносяться зміни до діючих тарифів. Вони були припинені тільки на період дії меморандуму. Меморандум закінчився, ми відновили дію тих тарифів, які були, і не більше. З першого липня ми повернемося до старих тарифів, за якими вже платили 4 або 5 місяців », - сказав він.

За даними Голубченка, «старі тарифи покривають собівартість комунальних послуг приблизно на 72%».

Він зазначив, що про подальше підвищення тарифів можна буде говорити після того, як закінчить роботу інспекція з цін, яка визначить собівартість тарифів і її відповідність рівню оплати.

При цьому Голубченко повідомив, що готовий прислухатися до сьогоднішнього рішення Антимонопольного комітету, який рекомендував КМДА визначити порядок інформування споживачів про структуру тарифу, норми споживання та порядок надання комунальних послуг, визначити виконавців послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води, а також налагодити фактичний облік гарячої води і тепла.

Він пояснив, що на сьогодні виконавцем послуг з постачання тепла, гарячої та холодної води, вивезення побутових відходів визначені ЖЕКи, а виробника тепла і гарячої води повинно визначити Міністерство з питань ЖКГ.

На сьогоднішньому засіданні АМКУ також рекомендував Міністерству з питань ЖКГ сформувати єдиний порядок оприлюднення та доведення до споживачів інформації про тарифи на ЖКП з урахуванням позицій територіальних громад, а також визначити критерії встановлення виробника та виконавця ЖКП централізованого опалення і постачання гарячої води.

За словами голови АМКУ Олексія Костусєва, до встановлення економічно необгрунтованих тарифів на комунальні послуги призводить відсутність координації між КМДА, Держінспекцією з цін, Міністерством з питань ЖКГ та НКРЕ. Він також зазначив, що комітет підтримує створення Національної комісії регулювання комунальних послуг.

Як повідомлялося раніше, 1 червня ц.р. муніципальна газета "Хрещатик" оприлюднила розпорядження КМДА від 31 травня № 392, згідно з яким у Києві з 1 липня тариф на гарячу воду зросте порівняно з нинішнім на 29%, на опалення - на 41%.

2 червня мер Києва Леонід Черновецький заявив, що оприлюднені тарифи на тепло і гарячу воду, які передбачається ввести з 1 липня, ще можуть коригуватися. Він сказав, що розпорядження КМДА від 31 травня № 392 було оприлюднене з метою його обговорення з громадськими інституціями та отримання експертної оцінки профільних урядових структур.

Як загальновідомо, Президент України Віктор Янукович неодноразово публічно заявляв, що у зв'язку з підписанням Харківського пакту, зростання тарифів на послуги ЖЕКів у цьому році не буде.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.