Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ПАРЕ врешті помітили, що Україна впевнено суне у совок

Назад в СРСР 6389 переглядів

Опубліковано - 22.06.2010 17:05 | Всі новини | Версія для друку

У ПАРЕ врешті помітили, що Україна впевнено суне у совок
У ПАРЕ врешті помітили, що Україна впевнено суне у совок
Доповідачки ПАРЄ по Україні Ренате Вольвенд та Мейліс Репс констатують відкат України в дотриманні демократичних свобод.

Про це йдеться в їхній інформаційній записці за результатами відвідування України, яку вони оприлюднили на засіданні ПАРЄ у вівторок, повідомила член української делегації Ольга Герасим'юк.

Вона зазначила, що доповідачки констатували, що влада демонструє рекордні швидкості при формуванні своїх вертикалей і горизонталей.

"Це можна вітати, бо влада демонструє прагнення до єдності та стабільності, чого не було раніше, з іншого боку турбує те, що це носить ознаки концентрації влади в одних руках і загрозу для демократії", - зазначила вона і додала, що загалом "записка носить достатньої жорсткий характер".

За словами Герасим'юк, під час доповіді Репс зазначила, що в Україні відбувається "російська схема". "Репс це пояснила спробою обмежити свободу зібрань, проблемами із свободою слова, свободою думок", - сказала Герасим'юк.

За її словами, співдоповідчки також наголошують на неприйнятності способом, у який парламент останнім часом імплементує законопроекти.

"Робота парламенту також відбувається в той спосіб, коли опозиція не має свого місця і ролі у прийнятті рішень", - навела слова доповідачів Герасим'юк.

Також за її словами, Репс та Вольвенд приділили увагу ролі голови СБУ Валерія Хорошковського, яка викликає у них стурбованість.

"Викликає питання призначення Хорошковського членом вищої ради юстиції, не дивлячись на потенційний конфлікт інтересів, як голови СБУ. Також говорили про те, що дуже тривожним фактором є його наближеність до президента, володіння телеканалом Інтер, а також те, що головний державний канал перебуває в полі зору цього менеджера, мається на увазі УТ -1", - сказала вона.

Також доповідачки наголосила, що "країна дуже серйозно поділена на схід і захід, що є регрес у захисті прав людини, що толерантність і всі необхідні демократичні норми, які демонструвала Україна, на сьогодні є під загрозою".

"Сьогодні відбувся такий явний кидок назад до радянського союзу", - навела слова доповідачів Герасим'юк.

Вона додала, що Репс та Вольвенд констатували відсутність заходів по боротьбі з корупцією.

"Вони чекають, що судова реформа і деякі інші проекти, як і було обіцяно Президентом Януковичем, будуть передані Венеціанській комісії, але досі ніякого немає руху в цьому напрямку, тому вони цим теж дуже стурбовані", - зазначила Герасим'юк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.