Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пам’ятник Сталіну демонтовано в Горі - на його батьківщині

Світ навколо нас 7595 переглядів

Опубліковано - 25.06.2010 17:39 | Всі новини | Версія для друку

Пам’ятник Йосипу Сталіну був демонтований минулої ночі
Пам’ятник Йосипу Сталіну був демонтований минулої ночі
Пам’ятник Йосипу Сталіну був демонтований минулої ночі на центральній площі в Горі - на його батьківщині, повідомило інформаційне агентство Новини-Грузія з посиланням на телерадіокомпанію “Імеді”.

Йосип Сталін (Джугашвілі), один з керівників Радянського Союзу, народився в Горі за одними даними 6 грудня 1878, за іншими - 9 грудня 1879 року.

Жителі Горі не були попереджені про плани адміністрації міста, і порожня площа вранці в п'ятницю стала несподіванкою для городян. За повідомленням "Імеді", демонтаж вівся вночі протягом декількох годин, площа була оточена поліцією.

Пам'ятник буде перенесено на територію будинку-музею Сталіна, що знаходиться в декількох сотнях метрів від центральної площі, повідомляють грузинські ЗМІ.

У мерії Горі журналістам повідомили, що на місці, що звільнилося, планується встановити пам'ятник загиблим під час серпневої війни 2008 року.
Питання перенесення пам’ятника Сталіну з центра міста раніше неодноразово піднімалося політиками
Питання перенесення пам’ятника Сталіну з центра міста раніше неодноразово піднімалося політиками
Питання перенесення пам'ятника Сталіну з центра міста раніше неодноразово піднімалося політиками. Відразу після серпневої війни держміністр Грузії з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, віце-прем'єр Георгій Барамідзе запропонував прибрати пам'ятник Сталіну з центра міста Горі і зробити його частиною експозиції Музею російської окупації.

Одночасно з демонтажем пам'ятника, представники керівництва Грузії оголосили про зміну статусу будинку-музею Сталіна.

"Будинок-музей змінить своє обличчя і стане Музеєм про музей Сталіна", - сказав на брифінгу в п'ятницю міністр культури Грузії Ніколоз Руруа.

Будинок-музей Сталіна, заснований в 1937 році, займає 3,529 тисяч квадратних метрів, у фондах музею знаходяться 60 тисяч експонатів. До музейного комплексу входять будинок, де він народився, двоповерхова експозиційна будівля з вежею і особистий вагон Сталіна. Серед експонатів музею - посмертна маска Сталіна, одяг, люльки, і повністю перенесений особистий кабінет Сталіна в Кремлі.

Від “Аратти”. Враховуючи специфічне ставлення мешканців Горі до свого земляка (автор цих рядків проходив строкову військову службу в цьому грузинському місті), можна впевнено заявити, що це був досить мужній крок грузинської влади заради остаточного розриву з радянською комуністичною ідеологією.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.