Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий фантастичний роман Марини та Сергія Дяченків “Дика енергія. Лана” та стиль-проект “Дика енергія” Руслани

Суспільне життя Регіон: м.Київ 16993 перегляди

Опубліковано - 16.04.2006 14:02 | Всі новини | Версія для друку

Марина Дяченко - ліворуч від Руслани, Сергій Дяченко - праворуч
Марина Дяченко - ліворуч від Руслани, Сергій Дяченко - праворуч
“Тут люди працюють пікселями. Енергію життя отримають по дротах. Істоти з величезним ротом чатують на самогубців. На вершинах покинутих хмарочосів в’ють гнізда бунтарі, глибоко в закинутому метро живуть люди-кроти, і щодня вагончик канатної дороги вирушає на Завод – легендарне місце, де, кажуть, всі щасливі...”, - читаємо в анотації до книжки. Це роман-метафора, цікавий читачам будь-якого віку, але все ж таки, “Дика енергія” звернена до молоді.

13 квітня в Києві, в приміщенні інституту фізкультури розпочався 28 Європейський конвент наукової фантастики “Єврокон-2006” та Восьмий Київський міжнародний книжковий ярмарок, що триватимуть до 16 квітня включно і завершаться врученням призів “Єврокона-2006”. В рамках цієї події три з половиною дні поспіль відбулися цікаві презентації, прес-конференції, круглі столи, семінари та майстер-класи, зустрічі з письменниками та їхні автограф-сесії.

14 квітня у заповненій вщент актовій залі інституту фізкультури пройшла презентація літературно-музичного проекту Руслани та подружжя Дяченків “Дика енергія”. Такого в Україні ще не було! За мотивами роману Марини і Сергія Дяченків Руслана представить нову музику, нові ігри, клубну культуру, екзотику нового бойового мистецтва, тисячолітні таємниці гірських народів та новий напрямок в моді.

“Це просто щастя, що нас доля поєднала”, - каже Сергій Дяченко. А познайомився він з Русланою ще у вересні минулого року, коли книжка була майже написаною. Руслана додала книжці тільки косметику. З того часу Сергій і Марина Дяченки, як зізнаються вони у післямові до своєї книжки, вперше в житті живуть музикою, піснями, майбутньою ритм-оперою. Їхня десятилітня донька Стаска в захваті від Руслани й тепер мріє бути музикантом. А Руслана каже, що її кумирами, окрім Стругацьких, є Дяченки.

Спочатку книга називалася “Дика енергія”, а вже в остаточному варіанті в назву винесли й ім’я головної героїні. В романі йдеться про енергетичну кризу, в якій Руслана вбачає найактуальнішу проблему в усьому світі. Але йдеться про кризу життєвої енергії. Як зауважила Марина Дяченко, енергетична криза починається не з труби.

Руслана: ”Сьогодні створюється синтетичний світ. Лана – головна героїня роману, яка живе в світі тотальної енергетичної кризи. Той, хто не заслужив чергової енергетичної підкачки, помирає. Лана – синтетичка. У захмарному світі живуть дикі, які здатні знаходити енергію життя у власному серці”. Ці люди живуть в оверграунді (на протилежність андеграунду) – на верхівках покинутих хмарочосів, де “в’ють собі гнізда”, - і використовують троси, саморобні крила і таке інше.

Руслана: “Швидше Лана вплинула на Руслану, ніж навпаки. Дяченки не зробили з неї якогось надгероя з надлюдськими якостями, це проста дівчина, яка знаходить в собі багато дикої енергії”. Зіштовхнувшись з жанром фентезі, Руслана всім радить його читати. Також вона хоче знайти нові імена для української фантастики і побачити, наскільки Україна вміє фантазувати.

На цій презентації Руслана закликала журналістів побільше писати про українські книжки, просила ставити гострі запитання і не стрималась – відкрила секрет, що за півтора роки в Україні з’явиться комп’ютерна ігра, яка створюється в рамках її стиль-проекту.

Цікавий збіг обставин: день презентації, 14 квітня, був днем народження Сергія Дяченка і Олександра Ксенофонтова (чоловіка Руслани), яких Руслана вітала привселюдно: Сашка – прямо під час прес-конференції і подарувала йому слова кохання, а Сергія – після прес-конференції і подарувала йому фантастичний шолом.

Довідка про авторів роману: Марина і Сергій Дяченки пишуть переважно в жанрі фантастики. Їхні книги видано і перевидано загальним накладом більш як мільйон примірників. Чимало творів Марини та Сергія Дяченків відзначено призами, в тому числі за внесок у розвиток фантастики. Вони лауреати близько 50 літературних премій (“Аеліта”, АВС-премія”, “Кадуцей”, “Бронзовий равлик”, “Меморіальна премія Кіра Буличова”, “Сигма-Ф”, “SFINKS” та інші). На європейській конференції фантастів “Єврокон-2005” у Глазго (Шотландія) голосуванням представників 24 країн Марину і Сергія Дяченків визнано найкращими письменниками-фантастами Європи.

Довідка про книгу: Книга вийшла у вінницькому видавництві “Теза” українською і російською мовами і має дві обкладинки, які читач обирає собі сам. Переклад з російської зроблений Лесею Вороніною і Іваном Андрусяком.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.