Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США заарештували десяток російських чекістів

Імперія «Совок» 6718 переглядів

Опубліковано - 29.06.2010 12:48 | Всі новини | Версія для друку

У США заарештували десяток російських чекістів
У США заарештували десяток російських чекістів
Міністерство юстиції США повідомило про арешт десяти підозрюваних у шпигунстві на користь Росії. Крім того, їх звинувачують у відмиванні грошей та підробці паспортів.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті американського міністерства юстиції, вісім із заарештованих є спецагентами, що під прикриттям збирали інформацію, вербували агентів та виконували інші глибоко конспіративні завдання на користь Росії. Ще двоє були заарештовані за звинуваченням у причетності до цієї шпигунської мережі. Одинадцятого підозрюваного ще розшукують.

Окрім шпигунства, американські слідчі закидають їм створення групи, яка займалася відмиванням грошей, підробкою документів, використовуючи чужі імена. Арешту передувала операція, яку впродовж кількох років вели ФБР та американська контррозвідка.

За американськими законами, у США забороняється здійснювати агентурну діяльність. Звинувачення в нелегальній розвідувальній роботі на користь іншої держави на території США без попереднього повідомлення генпрокурора карається п’ятьма роками позбавлення волі. А «злочинна змова з метою відмивання грошей» - 20 роками. Справи на підозрюваних передали до одного з окружних судів Нью-Йорка.

У Німеччині також знають про російське шпигунство

Тим часом у понеділок загострилася тональність між Москвою та Берліном через звинувачення Росії в промисловому шпигунстві, які прозвучали тиждень тому в доповіді міністра внутрішніх справ ФРН Томаса де Мезьєра. Міністерство закордонних справ Росії вимагає від Берліна пояснень. Російська сторона назвала звинувачення безпідставними і такими, що нагадують епоху «холодної війни».

Нагадаємо, у своїй доповіді міністр внутрішніх справ Німеччини зазначив, що обсяги промислового шпигунства дедалі зростають і що найчастіше в галузі економіки та науково-технічної діяльності цим займаються спецслужби Росії та Китаю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.