Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович заборонив Фестиваль Традиції Духу “Русь”

Назад в СРСР Регіон: Київська область 13695 переглядів

Опубліковано - 29.06.2010 13:28 | Всі новини | Версія для друку

“Беркут” біля розібраної сцени
“Беркут” біля розібраної сцени
На вулицях Василькова столичні міліціонери перевіряли документи у всіх громадян, які спілкувалися українською мовою. Так влада зачищала гостей Фестивалю Традиції Духу “Русь”

26-27 червня мав відбутися Фестиваль Традиції Духу “Русь”, повідомляє сайт Соціал-Nаціоналістичної Асамблеї.

На фестивалі мали виступати гурти: “Сокира Перуна” (Київ), “Сейтар” (Київ), “Тінь Сонця” (Київ), “Цирюльня” (Миколаїв), “Визволитель” (Львів), “Naсhtigal” (Львів), “WHITE LIONS” (Севастополь), “Святосіч” (Харків), “Широкий лан” (Калуш), “The GAZ” (Шахтарськ), “CLAN” (Жидачів) та інші.

В програмі фестивалю передбачались традиційні проводи Купала, виступи кобзарів, реконструкція бою між русичами та татаро – монголами, турнір “Меч Святослава” та багато чого іншого. Фестиваль мав відбутись поблизу гори Остриця на Київщині де в 1240 році відбувся відкритий бій перед падінням Києва між дружинами русичів і ордами Батия.

Організатором заходу виступила Соціал – Nаціоналістична Асамблея.

Незадовго до початку фестиваля інтернетом було поширене так зване “звернення” до голови СБУ Хорошковського з вимогою заборонити ФТД “Русь”. Під цим зверненням підписалися: ГО “Російськомовна Україна” Вадима Колісніченка, “Єврейський Форум України” Монастирського, Правозахисний Фонд ім. Марочкіної.

Жодних правових підстав для заборони фестивалю не існувало. Організатори отримали офіційний дозвіл від виконавчого комітету сільської ради на території якої мав відбутися фестиваль. Незважаючи на це працівники правоохоронних органів після того як була встановлена сцена почали вимагати демонтувати її посилаючись на якісь вигадані ними ж постанови.

Міліціонери протягом всієї підготовки фестивалю здійснювали шалений тиск (виклики на допити в УБЕП, УБОП та карний розшук) на головного редактора газети «Вечірній Васильків» Ігоря Мосійчука який висвітлював підготовку до фестивалю.
Саме цей офіцер СБУ виконуючи наказ Януковича керував процесом заборони ФТД  “Русь”.
Саме цей офіцер СБУ виконуючи наказ Януковича керував процесом заборони ФТД “Русь”.
25 червня звечора працівники МВС, пожежники, санепідемстанція під керівництвом підполковника СБУ з головного управління розігнали і не дали провести технофестиваль “Техно проти наркотиків” який мав проходити на тому ж майданчику, що і ФТД “Русь”. Це все було зроблено не дивлячись на відповідний дозвіл наданий відповідним органом місцевого самоврядування.

Близько 1000 шанувальників техно музики вночі ходили Васильковом і реально проклинали міліцію. Тим часом правоохоронці тиснули на організаторів ФТД “Русь” з вимогою не проводити фестиваль. На ранок після молитви українського націоналіста бійці Організації “Патріот України” оцепили сцену, але міліція залякавши її власника почали демонтаж.

Під’їхав "Беркут" і після короткої сутички організатори були змушені покинути місце де мав відбутися фестиваль. У місті Василькові автобус з музикантами гурту “Широкий лан” та бійцями Організації “Патріот України” був затриманий "Беркутом" і утримувався в райвідділі.

Між бійцями Організації “Патріот України” та "Беркутом і міліцією періодично спалахували сутички. Декого з “Патріотів” затримують. На вулицях Василькова столичні міліціонери перевіряли документи у всіх громадян які спілкувалися українською мовою.

Наразі достеменно відомо, що ФТД “Русь” заборонено за особистою вказівкою Президента України Віктора Януковича. На організаторів фестивалю фабрикуються кримінальні справи.

26 червня після демонтажу сцени та практичного зриву двох фестивалів (технофестиваль «Техно без наркотиків» і ФТД «Русь») правоохоронці все ж таки вирішили підстрахувати свої дупи і примусили Обухівську райдержадміністрацію та Копачівську сільську раду (які абсолютно територіально не мають жодного відношення до території на якій мав відбутись фестиваль) звернутися до суду про заборону проведення фестивалів. І ось суддя Обухівського суду Кравченко заборонила проведення фестивалів які вже були зірвані правоохоронцями.

Розгін Фестивалю Традиції Духу «Русь» є яскравим проявом антиукраїнської політики яку проводять Президент України Віктор Янукович і Прем`єр–міністр України Микола Азаров. Спочатку ці особи вчинивши акт державної зради здали збагачений уран Сполученим Штатам Америки, згодом продали Російській Федерації Севастополь а зараз нищать українську духовність забороняючи фестивалі української музики і заполоняючи завдяки чужинцям Бенкендорфу і Арфушу ефір національної телерадіокомпанії низькопробною чужинецькою попсою.

Такі антинародні і українофобські дії Системи спонукають українців до активного спротиву. «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.