Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


АП не думає вибачатися перед ФРН, бо щось ретельно вивчає

Скандал 4125 переглядів

Опубліковано - 30.06.2010 15:58 | Всі новини | Версія для друку

АП не думає вибачатися перед ФРН, бо щось ретельно вивчає
АП не думає вибачатися перед ФРН, бо щось ретельно вивчає
Служби, які не пропускали в Україну керівника представництва Фонду Аденауера у Києві Ніко Ланге мали дуже серйозну аргументацію щодо своїх дій.

Про це повідомила заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман на прес-конференції в Києві.

За словами Герман, сьогодні цей інцидент серйозно вивчається, і тому коментувати до завершення розслідування, давати оцінки діям українських спецслужб вона не хоче і не має на це повноважень. «Я скажу лише одне – що ці органи, які приймали рішення в тих довідках, які вони подали, наводять дуже серйозну аргументацію, чому вони вчинили саме так», - сказала Герман.

У той же час, вона попросила зачекати результатів розслідування, оскільки подібний конфлікт дуже серйозно може вплинути в тому числі й на міжнародну репутацію держави. Вона підкреслила, що потрібно бути дуже обережним, «щоб тут не наламати дров, бо все, що стосується іміджу України, її відносин з державами-сусідами, потребує великої обережності».

Як повідомлялося раніше, 26 червня керівника українського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ланге впродовж 10 годин в аеропорту «Бориспіль» не пропускали в Україну.

27 червня прес-секретар Міністерства закордонних справ Німеччини Маркус Гатцельманн заявив, що МЗС з`ясовує з владою України обставини інциденту з Ланге.

29 червня Міністерство закордонних справ України заявило, що утримується від коментарів щодо інциденту із забороною на в’їзд в Україну Ланге.

Водночас голова Комітету з питань Європи Бундестагу Німеччини Гунтер Кріхбаум в інтерв’ю Deutsche Welle закликав владу України з повною серйозністю поставитися до інциденту із затриманням в аеропорту «Бориспіль» керівника представництва Фонду Аденауера у Києві Ніко Ланге

“Важливо, аби зараз відбулося повноцінне розслідування інциденту. Ми дуже стурбовані. І це стосується не лише умов роботи німецьких фондів в Україні. Йдеться про значно більше. Йдеться насамперед про те, яке значення має свобода слова і вираження думки в Україні, яка постійно заявляє про прагнення наближатися до європейських стандартів. Свобода вираження думки потрібна не лише фондам, але й громадським організаціям, усім громадянам”, - сказал Кріхбаум.

27 травня у своїй аналітичній статті «Перші 100 днів після зміни влади в Україні: авторитарні тенденції і зближення з Росією», розміщеній на офіційному сайті представництва в Україні фонду, Ланге критично оцінив дії команди нового Президента Віктора Януковича і зміни в Україні, які відбулися після його приходу до влади.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.