Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Листи щастя” від ДАІ поки відміняються

За право людини 5968 переглядів

Опубліковано - 1.07.2010 16:04 | Всі новини | Версія для друку

Інспектори фіксують перевищення швидкості з обов’язковою зупинкою автомобіля-порушника
Інспектори фіксують перевищення швидкості з обов’язковою зупинкою автомобіля-порушника
Державна автомобільна інспекція призупинила автоматичну фотовідеофіксацію порушень швидкісного режиму на дорогах стаціонарними засобами без зупинки автомобіля до ухвалення відповідної законодавчої бази.

Як повідомляє УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, на сьогодні ДАІ не працює зі стаціонарними засобами фотовідеофіксації, й інспектори виконують такі дії в автоматичному режимі з обов’язковою зупинкою автомобіля-порушника з подальшим складанням на місці відповідного протоколу.

«Розсилання так званих «листів щастя» не здійснюється ДАІ і здійснюватися не буде, тому що у ДАІ немає законних підстав вживати такі заходи», - сказав В.Резніков.

Він зазначив, що такі листи ДАІ припинило надсилати з липня минулого року.

У свою чергу начальник управління Департаменту ДАІ Олег Сірий зазначив, що Державтоінспекція тимчасово припинила фотовідеофіксацію порушень, у тому числі через рішення судів, велику кількість скарг, негативний суспільний резонанс до приведення у відповідність законодавчої бази. У ДАІ зазначили, що наразі робоча група розробляє правову базу і методичні рекомендації з використання інспекторами засобів фотовідеофіксації порушень на дорогах.

Водночас, як зазначив В.Резніков, якщо буде поставлено завдання щодо зменшення випадків смертей та травмувань на дорогах без складання адміністративних протоколів, й відповідна процедура буде прописана в законі, фотовідеофіксація порушень без зупинки транспортного засобу буде відновлена.

Продовжуючи тему, О.Сірий поінформував, що на даний час в ДАІ використовується близько 1500 приладів фіксації порушення водіями швидкості руху, серед яких 380 вимірювачів швидкості «Візир», один – TruCAM. Всі інші прилади не мають функції фотовідеозйомки.

Прилади відеоспостереження, які наразі встановлені на автошляхах, є власністю управлінь автодоріг і спостерігають за інтенсивністю руху.

Крім того, О.Сірий зазначив, що рік-два тому ДАІ вивчала питання встановлення подібних відеокамер, визначивши приблизно 5 тис. місць, де можна було б їх встановити, але на сьогодні не має можливості для їх встановлення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.