Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські вчені довели, що не в грошах щастя

У світі науки 5482 перегляди

Опубліковано - 2.07.2010 16:18 | Всі новини | Версія для друку

Американські вчені довели, що не в грошах щастя
Американські вчені довели, що не в грошах щастя
Американські вчені з університету Іллінойсу довели, що щастя людини полягає не в кількості грошей.

Згідно з результатами дослідження, задоволеність життям зазвичай зростає із збільшенням доходу, але це не обов'язково означає позитивні емоції.

На запитання соціологів у 2005-2006 роках відповіли понад 136 тис людей у 132 країнах, що представляють 96% населення планети. Результати відображають різноманітність культурних, економічних і політичних реалій різних куточків земної кулі.

Респондентів просили оцінити за десятибальною шкалою ступінь задоволеності основними потребами у їжі, житлі, зручностях, а також психологічних потреб. Крім того, вони повинні були відповісти на питання про позитивні і негативні емоції, пережиті у попередній день, про те, чи відчувають вони повагу з боку оточуючих, чи можуть покластися на друзів і родину в надзвичайній ситуації і наскільки вони вільні вибирати види повсякденної діяльності.

Як і в попередніх дослідженнях, встановлено, що задоволеність життям зростає в міру збільшення особистого й національного доходу. Але позитивні емоції, які зростають у міру збільшення доходів, більш тісно пов'язані з іншими факторами, такими як повага з боку оточуючих, свобода, соціальна підтримка і добре виконана робота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські вчені дійшли висновку - гроші приносять щастя, але тільки якщо у твоїх сусідів їх менше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.