Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мер італійського курорту заборонив продавати вілли росіянам

Світ навколо нас 12266 переглядів

Опубліковано - 5.07.2010 11:46 | Всі новини | Версія для друку

Мер італійського курорту заборонив продавати вілли росіянам
Мер італійського курорту заборонив продавати вілли росіянам
Оригінальний метод боротьби з новими росіянами вигадали в курортному місті Форте-дей-Мармі в Тоскані. Влада заборонила продавати нерухомість росіянам. Інші міста можуть скористатися цим досвідом.

"Ми хочемо захистити унікальний характер нашого міста, а не спостерігати, як він перетворюється на щось таке ж безлике, як автозаправка на магістралі", - заявив мер міста Умберто Буратті, повідомляє NEWSru.ua.

Наплив забезпечених туристів з Росії викликав підвищення цін, що змушує місцевих жителів покидати місто.

Намагаючись зупинити відплив населення, мер заявив, що вілли з виглядом на море надалі продаватимуться тільки італійцям або особам, що мають посвідчення на проживання.

Інші італійські міста з цікавістю спостерігають за тим, що відбувається в Тоскані, щоб у разі успіху експерименту скористатися досвідом.

Сам Умберто Буратті заявляє, що захід був вимушений.

Незважаючи на економічну кризу, місцеві ріелтори вважають, що цього літа в місті, де постійно проживають менш як 8,5 тисячі осіб, проведуть відпустку близько 500 сімей з Росії, готові заплатити до 100 тисяч євро за оренду вілли на час відпустки.

Видання пише, що велика частина населення міста, заснованого в XVI столітті, має вельми помірні прибутки. Але нещодавно у Форте-дей-Мармі з'явилися дорогі бутики з "лондонськими цінами".

Замовити столик у ресторані на набережній коштує приблизно 1000 євро, а за корпоративну вечірку росіяни викладають до 15 000 євро.

Відзначимо, що останнім часом нові росіяни купують дуже багато нерухомості за кордоном, поблизу відомих світових курортів. Наприклад, група московських інвесторів купила 400 гектарів землі в селищі за 70 км від Ніцци і збирається побудувати там цілий курортний центр.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.