Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газ для України не буде дешевшим 230 дол.

Економіка 11785 переглядів

Опубліковано - 17.04.2006 13:59 | Всі новини | Версія для друку

Глава «Газпрому» Олексій Міллєр заявляє, що газ для України не буде дешевше 230 дол.

Про це він сказав вчора в інтерв’ю програмі "Недільний час" на Першому каналі, повідомляє "Коммерсант-Украина".

"Рівень цін на російський газ для України у розмірі 230 дол. за тис. кубометрів - це факт, що відбувся", - сказав О.Міллєр.

Коментуючи можливий перегляд домовленостей з Україною, глава "Газмрому" зазначив, що "такого роду недалекоглядні заяви можуть ще знайти пояснення в ході передвиборної боротьби, наприклад спекуляціями на користь тих або інших політичних сил. Але вони абсолютно неприйнятні в умовах реального господарського життя, тому що це - шлях до дестабілізації відносин".

О.Міллєр упевнений, що в Україні не хочуть повторення ситуації, коли в умовах відсутності контрактів і договірної бази припинялися поставки газу українським споживачам.

4 січня 2006 року НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" досягли домовленості щодо поставок російського газу до України, згідно з якою Україна купуватиме російський газ за ціною 95 доларів за 1 тисячу кубометрів у компанії "РосУкрЕнерго". У свою чергу "РосУкрЕнерго" купує російський газ у "Газпрому" за ціною 230 доларів за 1 тисячу кубометрів. Висока ціна російського газу для "РосУкрЕнерго" компенсується нижчою вартістю газу з Середньої Азії. При цьому транзитна ставка за транзит російського газу до Європи збільшується з 1,09, як це було раніше, до 1,6 доларів.

2 лютого НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" створили спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" для поставок газу до України. ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали 5-річний контракт про поставки середньоазіатського і російського природного газу до України за ціною 95 дол. за тисячу кубометрів.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про намір після парламентських виборів в Україні переглянути цю газову угоду.

На початку квітня міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру переглядати газову угоду з Україною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.