Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Закон про референдум, як різновид більшовицької “диктатури пролетаріату”

Назад в СРСР 6822 перегляди

Опубліковано - 8.07.2010 12:07 | Всі новини | Версія для друку

Закон про референдум, як різновид більшовицької  “диктатури пролетаріату”
Закон про референдум, як різновид більшовицької “диктатури пролетаріату”
Верховна Рада сьогодні готується ухвалити Закон про всеукраїнський референдум. Експерти застерігають: закон суперечить конституції й позбавляє простих людей можливості впливати на процес державотворення.

Згідно із законопроектом, який депутати розглядатимуть уже в другому читанні, на референдумі можна буде прийняти чи скасувати будь-який закон або внести зміни до Конституції.

Це прямо суперечить нині діючим конституційним нормам, каже експерт Центру політико-правових реформ Ярина Журба: «Тоді виходить, що на референдумі без участі парламенту можна зробити будь-що, що належить до компетенції законодавчого органу».

Вигідно для адмінресурсу

Аналітик відзначає, що цією нормою зможуть скористатися лише ті сили, що при владі, оскільки організувати референдум, за законопроектом, може ініціативна група, яка за сорок днів повинна назбирати три мільйони підписів громадян. І тоді не важливо, скільки людей прийде виявити свою волю – сто чи десять відсотків населення – рішення вважатиметься прийнятим більшістю голосів.

«Тоді, якщо якісь зміни не можна буде провести через парламент, вони будуть проводитися через референдум. Чи можуть звичайні люди за сорок днів зібрати стільки підписів? Зрозуміло, що це лише для тих, хто має в руках адміністративно територіальний ресурс», - наголошує Ярина Журба.

На її думку, влада створює собі додатковий завуальований механізм під виглядом широкого народовладдя. Саме тому, на думку експерта, законопроект таки буде ухвалений Верховною Радою.

Натомість урядовці впевнені, що вже восени за новим законом зможуть провести референдум з відміни політреформи, прийнятої після «помаранчевої революції».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.