Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Молода команда Черновецького перебирається у СІЗО?

Кримінал Регіон: м.Київ 4663 перегляди

Опубліковано - 12.07.2010 11:54 | Всі новини | Версія для друку

Євлах і Кримчак.
Євлах і Кримчак.
У мерії ходять чутки, що після п’ятничного обшуку у земельному управління КМДА, СБУ затримала голову комісії з питань земельних відносин Олексія Євлаха.

Про це пише "Газета по-київськи".

Але, подейкують, що нібито по дорозі в слідчий ізолятор у Євлаха стався серцевий напад, і його доставили до лікарню, приставивши охорону служби безпеки.

Разом з Євлахом затриманий і секретар комісії Сергій Кримчак, відзначає видання.

У мерії говорять, на черзі арешти більш високопоставлених чиновників.

За словами члена комісії Київради з регламенту Валерія Карпунцова, він був присутній при обшуках-арештах, але чув, що Євлаха й Кримчака затримали.

"СБУ вилучила документи у Світлани Макєєвої й у приймальні в громадян. Наскільки я знаю, печатки були в київземі й в Олексія Євлаха. Після затримки Олексієві Юрійовичу стало погано, і він зараз у лікарні. У нього взагалі зі здоров'ям проблеми: важко переніс аварію. Так що в правдивості цієї інформації в мене сумнівів немає", - сказав Карпунцов.

"Олексій Євлах і Сергій Кримчак - виконавці в цих схемах. Але є й організатори з господарями. Усі земельні схеми, які реалізовувалися в Києві - на межі законності - усе залежить від політичної волі. Зараз вона, як бачимо, є", - додав депутат.

На думку керівника фракції БЮТ і члена земельної комісії Тетяни Меліхової, правоохоронці взялися за вивчення процесу землевідведення в Києві всерйоз і надовго.

"Прийшов час розібратися по землі. Чому на одну ділянку претендують кілька людей, а землю віддають тому, хто почав збирати документи пізніше інших? І чи всі документи є в тих, хто одержав ділянку? - сказала Меліхова.

Тим часом у Блоці Черновецького усе це називають непорозумінням.

"Слідчий, як процесуально незалежна фігура, призначає певні слідчі дії: вилучення, обшуки... Він може сам вирішувати наскільки йому необхідні Євлах і Кримчак у якості затриманих. А перевірки все життя в мерії були. Очевидно, якісь дії викликають різне трактування", - сказав Віктор Гринюк.

Видання відзначає, що і Євлах, і Кримчак, якому лише 23 роки, часто вносили на розгляд сесії "земельні" питання з голосу.

Так, на скандальній сесії 29 жовтня 2009 року майже о 22.00 депутати проголосували за виділення ділянок 30 невідомим особам. Питання вніс з голосу Євлах, а опозиція тоді заявляла, що проектів рішень не бачила. На сесії 1 жовтня 2007 року Євлах вніс із голосу до порядку денного 18 питань про виділення житловим кооперативам земельних ділянок. Проектів рішень також ніхто не бачив.

26 лютого цього року Кримчак вніс "з голосу" два проекти про виділення землі двом громадянам у Деснянському районі. Мовляв, із проханнями до нього звернулися люди на особистому прийомі. Питання проголосували без проектів рішень.

Водночас джерела "Української правди. Київ" повідомляють, що СБУ затримала і начальника управління Київради з питань землекористування й містобудування Світлану Макєєву.

Як відомо, раніше речник СБУ Марина Остапенко підтвердила інформацію про те, що в п'ятницю в будівлі мерії СБУ проводила обшук.

"Сьогодні продовжувалась виїмка документів в приміщенні КМДА", - сказала вона, однак не змогла відповісти, в кабінетах яких чиновників проводились обшуки.

Як відомо,7 липня у будівлі мерії вже проводився обшук у рамках фактової кримінальної справи, порушеної за статтею 362 частина перша Кримінального кодексу (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, здійснені особою, що має право доступу до неї).

Тоді зокрема, СБУ близько 5 годин годи перебувала у кабінеті Довгого.

P.S. Джерела "Української правди. Київ" в СБУ підтвердили, що дійсно двоє депутатів Київради були затримані після обшуку у п'ятницю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.