Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парти перетворюються в нари

Скандал 9549 переглядів

Опубліковано - 3.10.2006 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Парти перетворюються в нари
Парти перетворюються в нари
Із-за передвиборних обіцянок Януковича-старшого заарештовані рахунки райдержадміністрації.

Із-за передвиборної обіцянки Віктора Януковича Господарський суд в Тернопільській області заарештував рахунки Козовської районної державної адміністрації. Причиною цьому стали події дворічної давності.

У липні 2004 року декілька районів Тернопільської області постраждали від стихійного лиха. Прем'єр-міністр Віктор Янукович тоді побував в найбільш постраждалому селі Плотича, Козовського району. Під час перебування в цьому селі, Янукович дав вказівку: в найкоротші терміни відновити зруйновану, під час стихії, місцеву школу, щоб діти з 1 вересня (2004 року) могли розпочати навчання.

Тоді Тернопільська обласна державна адміністрація звернулася до ВАТ “Тернопільбуд” з проханням провести відповідні роботи в Плотичанській школі. Функції замовника із виконання комплексу робіт були покладені на Козовськую районну адміністрацію, яка гарантувала оплату будівельникам.

За півтора місяців школа в Плотичах була відновлена, і з 1 вересня 2004 року учні сіли за парти в оновлених класах.

А на будівлі учбового закладу з'явився навіть подячний напис: “Школу відбудовано за сприяння В. Ф. Януковича”.

Під час “помаранчевої революції ”селяни подячний напис зняли, а незабаром, після революції в Тернополі почали розповсюджуватися чутки про те, що з “розпіареної” Плотичанської школи відвезли меблі, комп'ютери. Причиною нібито стало те, що “дореволюційна” влада на чолі з прем'єром Януковичем не розрахувалася за проведені роботи. Меблі з школи все ж таки не відвезли, але, як повелося, диму без вогню не буває: Козовська райдержадміністрація в 2004 році так і не розрахувалася з будівельниками, що проводили ремонт школи, і заборгувала підприємству “Тернопільбуд” 658 167 грн.

“Нова влада” на Тернопільщині, природно, теж не поспішала розраховуватися за виконання непрофінансованих обіцянок Януковича.

У результаті - ВАТ “Тернопольбуд” і по нинішній день не отримало зароблених грошей.

На початку цього року “Тернопольбуд” звернувся до господарського суду, який ухвалив рішення про примусове повернення йому грошей і з 10 лютого цього року наклав арешт на грошові кошти Козовської райдержадміністрації.

Не дивлячись на рішення суду, гроші будівельникам до цих пір так і не виплатили. Можливо, місцева влада на Тернопільщині просто чекає, що Віктор Янукович пригадає про свої обіцянки і допоможе розрахуватися з будівельниками?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.