Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція побила журналіста і вилучила сервер опозиційної газети

Пістолетне право 5402 перегляди

Опубліковано - 23.07.2010 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Міліція побила журналіста і вилучила сервер опозиційної газети
Міліція побила журналіста і вилучила сервер опозиційної газети
Співробітники міліції в штатському вчора о 22.00 увірвалися до приміщення одного з інтернет-клубів Одеси, де розміщено головний сервер інтернет-версії газети «Свободная Одесса», вигнали з приміщення відвідувачів, побили представника видання «Свободная Одесса» і вивели з ладу обладнання.

Про це повідомив головний редактор опозиційного видання Володимир Ущаловський. Він уточнив, що «в знищенні інтернет-версії газети «Свободная Одесса» брали участь співробітники обласного Управління по боротьбі з економічними злочинами УМВС України в області».

На думку Ущаловського, «міліція явно виконувала політичне замовлення, адже в присутності операторів місцевих ЗМІ, які вели відеозйомку, представникові газети «Свободная Одесса» викручували руки й били його».

Він підкреслив, що «багатьом силовикам наша газета не до душі, оскільки публікувала матеріали про корупційні зв`язки лідера партії «Родина» Ігоря Маркова з багатьма вищими міліційними і прокурорськими чинами, зокрема з екс-прокурором Одеської області Василем Присяжнюком і прокурором Миколаївської області Миколою Стояновим».

Редактор газети «Свободная Одесса» уточнив, що «це одні з останніх резонансних публікацій, і можемо припустити, що знищення інтернет-версії нашої газети, що видається в обласному центрі 50-тисячним тиражем, є реакцією на них деяких впливових героїв видання».

Схоже, акцентував Ущаловський, що керівництво одеської міліції вирішило: «Краще закрити рот нашому виданню, створити в місті атмосферу страху, ніж негайно звільнити «перевертнів у погонах», які заради ремонту своїх службових кабінетів стають надійним дахом для бандитів різних мастей».

При цьому редактор газети «Свободная Одесса» запевнив, що зникнення інтернет-версії газети – «явище тимчасове. Ми продовжимо боротьбу. Якщо силовики пішли на застосування до нашого видання незаконних методів – значить, ми на правильному шляху».

Ущаловський констатував, що «співробітники УБЕЗ залишили приміщення інтернет-клубу лише близько другої години ночі 23 липня, при цьому незаконно конфіскували й вивезли в невідомому напрямку один із системних блоків». Він назвав ці дії «першою спробою влади встановити жорстку цензуру над українськими інтернет-виданнями. Якщо вони вб`ють нас, немає сумніву, що потім вони безкарно топтатимуть, закриватимуть, викручуватимуть руки й співробітникам інших видань».

На запит кореспондента УНІАН у облУВС прокоментувати дії співробітників УБЕЗ стосовно газети «Свободная Одесса» співробітниця Центру громадських зв`язків Юлія Чебан відповіла, що «ніяких коментарів із цього приводу поки немає – представника ЦГЗ викликали до начальника облуправління міліції».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.