Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столицю України завітав російський гість Гундяєв. Націоналісти, попри заборону, виставлять пікети

За право людини 4928 переглядів

Опубліковано - 26.07.2010 12:52 | Всі новини | Версія для друку

У столицю України завітав російський гість Гундяєв. Націоналісти, попри заборону, виставлять пікети
У столицю України завітав російський гість Гундяєв. Націоналісти, попри заборону, виставлять пікети
Вчора до Києва з офіційним візитом прибув патріарх Московський і всієї Русі Кіріл. Глава Російської православної церкви (РПЦ) пробуде в столиці чотири дні.

Під час перебування у Києві він проведе засідання Священного синоду РПЦ, а також відслужить молебень і літургію. Сьогоднішні відвідини патріархом Софійского собору можуть вилитися в протистояння націоналістів і міліції – представники правих сил уже пообіцяли провести акцію протесту незважаючи на заборону Окружного адміністративного суду Києва, пише "Коммерсантъ-Україна".

У п`ятницю після восьмигодинного засідання Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення акцій протесту біля Софійського собору, куди сьогодні вранці прибуде глава РПЦ. Заявки на проведення пікетів незалежно один від одного подали В "Свобода", УНА-УНСО і громадська організація "Братство святого Андрія Первозванного". Суд аргументував заборону тим, що "акції протесту вказаних організацій можуть привести до зіткнень між віруючими різних конфесій". Цікаво, що суд не санкціонував і акції на підтримку патріарха – у понеділок організація "Православний вибір" планувала провести хресний хід по Володимирській вулиці, проте суд заборонив і цей захід.

У київській міліції почали готуватися до візиту глави РПЦ ще в неділю: вулиці, прилеглі до Києво-Печерської лаври, перекрили залізними щитами, вулицю Цитадельну заповнили автобусами із співробітниками міліції і внутрішніх військ. Ці заходи безпеки залишаться в силі до кінця візиту патріарха Кирила до України.

Націоналісти мають намір обійти рішення суду. "Ми вже подали заявку на проведення іншої акції в районі Софійської площі. Хай Кіріл Гундяєв (патріарх Кіріл) зрозуміє, що він тут гість, а не господар", - відзначив глава київської міської організації В "Свобода" Андрій Мохник. За інформацією видання, активісти "Свободи" мають намір влаштувати пікет поряд з готелем Hyatt.

Аналогічні плани будують і в інших праворадикальних організаціях. "Ми заявили, що у понеділок біля могили патріарха Володимира на Софійській площі буде спільна прес-конференція УНА-УНСО і Конгресу українських націоналістів (КУН), і ми її проведемо. Ніде не сказано, що на прес-конференцію не можуть прийти сотні наших прихильників. Ось вони і прийдуть показати своє ставлення до візиту московського попа", - розповів керівник київської міської організації УНА-УНСО Ігор Мазур. "У рішенні суду КУН взагалі не згадується, так що у понеділок ми точно вийдемо на вулицю", - запевнив заступник голови київської міської організації КУН Володимир Манько.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.