Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У центрі Києва протестують проти візиту Кіріла

Народний Вісник 11316 переглядів

Опубліковано - 27.07.2010 11:26 | Всі новини | Версія для друку

Акцію 26 липня 2010 року міліція незаконно розігнала
Акцію 26 липня 2010 року міліція незаконно розігнала
Близько 80 представників «Свободи», Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО, Української народної партії сьогодні біля будівлі Українського дому в Києві провели акцію протесту у зв’язку з приїздом глави Російської православної церкви патріарха Кіріла в Україну.

27 липня о 9-00 Всеукраїнське об’єднання "Свобода" всупереч міліцейському свавіллю в оточенні бійців спецпідрозділу "Барс" (у повному бойовому спорядженні) розпочало акцію протесту проти приїзду Владіміра Ґундяєва ("патріарха Кіріла") поблизу Українського Дому у Києві, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

На початку акції відбулася театралізована постановка "Гламурні гастролі кремлівського гебіста", яку незаконно було зірвано працівниками МВС 26 липня 2010 року.

У театралізованому дійстві розповідається про те, як троє кремлівських ФСБешників вирішують кого послати із спецзавданням на Україну. Прийшла черга Гундяєва. Він мусить скинути генеральський кітель і одягнути рясу-прикриття. У Києві Ґундяєва зустрічають "капосні" українці-мазепинці. І по-козацьки, після доброго копняка, вручають справжній (скинулись учасники акції) квиток на потяг до Хутора Михайлівського. Проте на цьому прикрості для Ґундяєва не закінчуються. Після приїзду у Кремль Путін з лютті зриває з Гундяєва генеральські пагони.

Після закінчення вистави продовжується пікет проти приїзду спецемісара Кремля Владіміра Ґундяєва ("патріарха Кіріла"). Учасники акції тримають величезний національний прапор та плакати: "Геть московського попа", "За Єдину Помісну Православну Церкву з центром у Києві", "Московський Пархат – духовний окупант!", "Геть Московських окупантів! Геть московських холуїв", "Українське православ’я проти московського мракобєсія".

Виступаючи перед учасниками акції, заступник Голови Всеукраїнського об’єднання "Свобода" керівник Київської організації Андрій Мохник зазначив: "Ми на Своїй Богом Даній землі і жодні московські емісари та їхні холуї в Україні не завадять нам висловити свій рішучий протест проти спроб накинути духовну московську окупацію. Концепція "руського міра", яка ємно вкладається у фразу побратима Гундяєва Влідімірі Путіна – "мочить всєх у сартирах" - є безбожницькою і сатанинською. Московський гість мав би навколішки приїзждати в Україну просити духовного прощення за Голодомори, Геноцид, Репресії, які сатанинський руській мір накидав Україні.

Українці категорично виступають проти спроб прозелітизму іноземної церкви на території України. На нашій землі покояться тисячолітні християнські традиції і святині. Усі ми прагнемо духовної єдності в лоні Єдиної Помісної Православної Церкви з центром у Києві. І жодні окупанти і їхні прислужники не зупинять ходу нації як і не зупинили нам у проведенні нашої акції на своїй землі" - зазначив Андрій Мохник.

Учасники акції зі скандуванням "Геть московського попа!" здійснили спробу пройти ходою по Володимирській гірці. Бійці спецпідрозділу "Беркут відтіснили свободівців до Українського дому".

Сповіщення про проведення акції під Українським Домом 27 липня 2010 року як і акції біля Софійської площі 26 липня 2010 року було зареєстровано у КМДА під № №28363.

Біля Українського дому правопорядок охороняють посилені наряди міліції. Близько 30 правоохоронців оточили протестувальників за периметром.

Акція відбувається спокійно, без сутичок з правоохоронцями.

Присвячений Дню хрещення Русі урочистий молебень на Володимирській гірці за участю патріарха Кирила розпочався о 10:00. Український дім розташований неподалік Володимирської гірки.
26 липня 2010 року. Правоохоронці затримали всіх, хто був з національною символікою або в національному одязі
26 липня 2010 року. Правоохоронці затримали всіх, хто був з національною символікою або в національному одязі
Акцію 26 липня 2010 року міліція незаконно розігнала. А її учасників 27 липня 2010 року судитимуть у Шевченківському районному суді міста Києва. ВО "Свобода" із 15-00 проведе пікетування Шевченківського районного суду міста Києва (вул. Смірнова-Ласточкіна, 10-б), де судитимуть "свободівців", яких затримали представники МВС за намагання провести театралізовану постановку "Гламурні гастролі кремлівського гебіста" (Володимирський проїзд, на тротуарі біля готелю "Хайят"). "Свободівцям" інкримінують порушення частини 1 статті 185 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення правил проведення масових акцій).

Серед обвинувачених: заступник голови Київської "Свободи" Руслан Андрійко, керівник Печерської районної організації Олександр Аронець, голова Подільської районної організації Валентин Лунейко, голова Оболонської районної організації Вадим Кудовбенко, Михайло Кублій, Едуард Ігольніков, Вадим Фещенко, Євген Коваленко.

Операцією міліцейського свавілля керував заступник начальника управління охорони громадського порядку міста Києва підполковник Бойко Сергій Олександрович. Правоохоронці затримали всіх, хто був з національною символікою або в національному одязі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.