Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У російській школі Тбілісі віддано розпорядження виключити грузинських дітей

Новини Сакартвело 9067 переглядів

Опубліковано - 4.10.2006 14:46 | Всі новини | Версія для друку

У російській школі Тбілісі віддано розпорядження виключити грузинських дітей
У російській школі Тбілісі віддано розпорядження виключити грузинських дітей
Із середньої загальноосвітньої школи для дітей російських військовослужбовців і співробітників російських організацій, яка діє в Тбілісі при штабі Групи російських військ у Закавказзі, можуть бути звільнені всі співробітники - громадяни Грузії і виключені діти грузинів.

Про це повідомив один зі співробітників школи. У дирекцію школи в понеділок, 2 жовтня, надійшло усне розпорядження виключити зі школи дітей грузинських громадян і звільнити співробітників школи, які є громадянами Грузії. 4 жовтня дітей громадян Грузії вже не допускають на заняття. У той же час персонал школи, який складається з громадян Грузії, поки продовжує роботу, незважаючи на те, що вони можуть не одержати своїх зарплат.

За попередніми даними, у випадку звільнення педагогів інших шкіл, які є громадянами Грузії, школа позбавиться більше половини свого персоналу. Що стосується учнів, то діти, які навчаються в школі, серед яких, зокрема, діти співробітників МЗС Грузії і департаменту прикордонних сил і інших відомств,у даний час складають приблизно третину від загальної кількості дітей, яківчаться в школі. У дирекції школи поки утримуються від коментарів.

За іншими даними санкції торкнулися вже трьох росіян шкіл Групи російських військ у Закавказзя (ГРВЗ) у Тбілісі, Батумі і Ахалкалакі. Відповідне оголошення було вивішене в цих школах напередодні. "Батькам, які єгромадянами Грузії, запропоновано перевести своїх дітей в інші школи, але цене означає, що вже з сьогоднішнього дня цих дітей не пустять у школи", - повідомив представник ГРВЗ, пояснивши, що рішення про це прийняло Міноборони РФ.

Вчителі шкіл в Тбілісі повідомили, що в середу, 4 жовтня, у будинок не пустили близько 80 учнів.

А влада Грузії не виключили, що можуть заборонити подальше функціонування тбіліської школи N9, яка належить ГРВЗ. Представник Міносвіти заявив, що ця школа не має ліцензії в Грузії, тому може бути прийняте рішення про її закриття.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.