Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Києву загрожують пожежі на торф’яниках

Довкілля Регіон: м.Київ 8136 переглядів

Опубліковано - 3.08.2010 14:43 | Всі новини | Версія для друку

Києву загрожують пожежі на торф’яниках
Києву загрожують пожежі на торф’яниках
З такою погодою дуже ймовірно, що всі торфовища почнуть горіти. Якщо вчасно не спостерігати за болотами, в найближчі дні Київ перетвориться на "Москву-2", яка покрита смогом.

Київ найближчим часом може накрити торф'яним димом ще сильніше. МНС столиці стверджує, що ситуація під контролем, але визнає, що небезпечних районів дуже багато.

За словами глави екоассоціаціі "Зелений Світ" Юрій Самойленко, потрібно терміново піднімати техніку. "Гасити пожежі і спостерігати за болотами, інакше в найближчі дні на нас чекає "Москва-2" - будемо задихатися в диму. З такою погодою дуже ймовірно, що всі торфовища почнуть горіти", - зазначив він.

За прогнозами головного синоптика країни Миколи Кульбіди, посушлива спекотна погода в Київській області протримається не менше тижня. Більш того, він оцінює пожежну небезпеку в країні на 3-4 серпня, як високу і надзвичайну (4 і 5 класу), а 5-6 серпня - переважно надзвичайну.

У обласному МНС столиці кажуть: ситуація під контролем, але визнають, що небезпечних районів дуже багато.

"Київ фактично оточений торф'яними покладами. Вони є в Києво-Святошинському, Іванківському, Вишгородському, Бородянському, Обухівському, Броварському районах і т. д. І такої температури, яку ми маємо зараз, достатньо для спалаху", - стверджує начальник Центру пропаганди УМНС Київській області Вікторія Рубан.

За даними МНС, 2 серпня о 12.25 у Бородянському району Київської області на території лісових насаджень обласної держорганізації "Київагроліс" виникла пожежа трав'яного настилу на площі 2,5 га.

Нагадаємо, вчора, 1 серпня, у Києві було зафіксоване задимлення невідомого характеру. У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій задимленість в столиці пов'язували з пожежами в Росії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.