Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість киян не бажають далі терпіти космічну владу

Вибори-2010 Регіон: м.Київ 5553 перегляди

Опубліковано - 6.08.2010 14:20 | Всі новини | Версія для друку

Більшість киян не бажають далі терпіти космічну владу
Більшість киян не бажають далі терпіти космічну владу
Нинішня влада має дослухатися до думки киян та провести 31 жовтня вибори не тільки районних рад столиці, але і Київського міського голови та Київради.

Про це заявив Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії “Батьківщина” Микола Томенко.

Він навів дані, що згідно з результатами соцопитування «Українського демократичного кола», проведеного з 26 липня по 1 серпня 2010 року на замовлення Інституту політики, чотири п’ятих киян (79,8%) вважають, що вибори Київського міського голови доцільно провести 31 жовтня 2010 року, а не у 2012 році. Те, щоб провести вибори мера Києва у 2012 році, підтримують лише 9,9% киян. При цьому 10,4% опитаних не змогли визначитись.

Переважна більшість киян (85,4%) вважає, що голову Київської міської державної адміністрації мають обирати кияни, а не призначати Президент. Протилежної думки дотримується тільки 8,4% киян. Не змогли визначитись 6,2% опитаних.

Коментуючи такі результати, Томенко наголосив, що влада, реалізуючи проект відміни виборів Київського міського голови та Київради 31 жовтня 2010 року, створює дві проблеми.

Перша проблема, зауважив він, полягає в тому, що ініціатори переносу виборів не заробляють авторитет у киян як планувалося, а викликають ще більше несприйняття.

Томенко наголосив, що значна кількість прихильників фракцій Партії регіонів, Блоку Литвина та КПУ, які проголосували за не проведення виборів в Києві, не підтримують цей підхід, а вважають, що київська влада має обиратися 31 жовтня 2010 року.

Друга проблема, додав він, полягає в тому, що якщо буде реалізована ідея про проведення виборів в Києві тільки до районних рад, то буде реалізований принцип «напівмісцевого самоврядування».

«На рівні районів будуть обрані нові ради, і місцеве самоврядування на рівні районів набуде нову легітимність, натомість на міському рівні в Києві фактично буде діяти суспільно-нелегітимна влада. Команда Черновецького вже тривалий час в еміграції, а нову тимчасову владу кияни не уповноважували на її здійснення», - сказав Томенко.

На переконання віце-спікера, якщо відбудуться тільки вибори на рівні районів, то це призведе до очевидного конфлікту при призначенні голів обласних адміністрацій, а ще більший конфлікт відбудеться, коли відбудуться вибори мера та Київради, а вибори на рівні районних рад не відбудуться.

«Результати досліджень спонукають владу, щоб вибори в Києві відбулися 31 жовтня 2010 року, і щоб принципи формування місцевого самоврядування, зокрема, прямий характер виборів міського голови зберігався в столиці України», - сказав Томенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.