Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія у вогні. Влада традиційно приховує правду про радіаційну небезпеку

Імперія «Совок» 5795 переглядів

Опубліковано - 13.08.2010 10:47 | Всі новини | Версія для друку

Росія у вогні. Влада традиційно приховує правду про радіаційну небезпеку
Росія у вогні. Влада традиційно приховує правду про радіаційну небезпеку
Міжнародна природоохоронна організація Greenpeace попереджає про радіоактивну небезпеку через пожежі в Росії й критикує уряд у Москві. Російське керівництво заспокоює населення, стверджуючи, що ситуація під контролем.

Greenpeace стверджує, що мінімум два десятки пожеж потенційно несуть у собі небезпеку радіоактивного забруднення в Росії. Ідеться про вогонь, який не вдається приборкати поблизу ядерних центрів, а також поблизу радіоактивно забруднених територій.

При цьому головною проблемою в нинішній ситуації незалежні екологи вважають не стільки ядерні установки, як радіоактивні частки із забруднених територій. У результаті пожеж вони можуть знову піднятися в повітря.

Чорнобильська зона й зона коло «Маяка»

У фокусі особливої уваги охоронців довкілля – пожежі в Брянській області Росії, тобто ті, які наближаються до чорнобильської зони. Таких Greenpeace нарахував як мінімум три. Водночас у відповідальних владних структурах Росії стверджують, що пожеж у так званих чорнобильських лісах немає, а загорання у Брянській області локалізовані або вже практично поборені.

Дуже серйозною екологи вважають і ситуацію в Челябінській області, в регіоні поблизу ядерного комбінату «Маяк». Там потенційну загрозу несуть понад десять джерел вогню. Цю територію екологи з Greenpeace називають «одним з найнебезпечніших місць» світу. Ідеться про регіон, забруднений у результаті ядерної катастрофи 1957 року. Людям мало відомо про неї, як мало відомо нині й про ту небезпеку, яку несуть у собі пожежі на забруднених територіях, кажуть у Greenpeace.
Уряд закликають казати правду

Природоохоронна організація закидає керівництву Росії недостатнє інформування населення про радіоактивну небезпеку в результаті пожеж. Зокрема екологи стверджують, що уряд Росії повідомляє офіційно не про всі відомі пожежі. У своїй статистичній інформації Greenpeace спирається передусім на знімки із супутників.

«Підвищення радіоактивного фону не призведе до викиду, який можна порівняти з чорнобильським. Але й дію малих доз радіації на людей не слід недооцінювати», - сказав Володимир Чупров з російського відділенні Greenpeace. Крім того, наголошує еколог, ще не досліджено, які можуть бути наслідки, коли змішуються отруйний смог і радіоактивне забруднення.

Взагалі фахівці з Greenpeace закликають російський уряд бути чесним з населенням, надавати достовірну інформацію про стан речей і не аргументувати всі причини катастрофи «аномальними природними умовами». Охоронці довкілля переконані, що першопричиною нинішньої пожежної ситуації є неймовірний «бардак» у лісовому господарстві Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.